Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Uverdig

Nok en gang har Norvald blitt hentet av politiet. Familien ber nå om at det brukes tvang for å hjelpe. Bydelsutvalgsleder Tone Tellevik Dahl (Ap) mener tvungen korttidsinnleggelse bør vurderes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er uverdig at han bor ute som nå. Vi må i hvert fall sørge for at han har tak over hodet, sier Tellevik Dahl.

Kastet ut

Tidlig denne uka fikk politiet igjen klager fra naboene til Norvald. Mannen, som har bodd i sin egen leilighet siden 1976, har ikke hatt noe sted å bo siden han ble kastet ut etter begjæring fra namsretten for to uker siden. Norvald klarer ikke å gjøre rede for seg eller holde orden på sine regninger, og han nekter å ta imot hjelp.

Han har oppholdt seg på gangen og på gresset utenfor den seks etasjers høye blokka i Stavangergata på Sagene i Oslo.

Ingen hjelp å få

Både sosialkontor og hjemmehjelp har prøvd å hjelpe han, men Norvald har avvist alle tilbud. Han har tidligere vært tvangsinnlagt, men ble da utskrevet etter bare fire dager fordi han ikke var syk nok. I forrige uke ble han satt på glattcelle tre ganger på seks dager. Familien ønsker nå at det brukes tvang for å hjelpe han.

- Det trengs tvang for å gjøre noe med situasjonen, mener en nær slektning Dagbladet har vært i kontakt med.

Helsebyråden i Oslo, Ellen C. Christiansen, kjenner ikke til Norvald-saken, men mener generelt at folk ikke kan tvinges til å ta imot hjelp.

- Familien kan ikke bestemme slike ting for et voksent menneske, konstaterer hun. Ansvaret for Norvald ligger hos Sagene-Torshov bydel.

- Tilfeller som Norvald faller gjennom i regelverket, han er ikke syk nok til å tvangsinnlegges og han kan ikke påtvinges hjelp. Vi blir hjelpeløse, sier Tone Tellevik Dahl, leder i bydels- utvalget. Hun mener man bør se på regelverket for å se om endringer kan hindre slike situasjoner.

HENTET IGJEN: Sykkelpolitiet bærer Norvald ut av blokka på Sagene.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media