Donald Trump og Russland

Uverifiserte påstander om Trump og Russland: - Kan tyde på forræderi

«Noen av dem er bare pirrende, andre kan potensielt sett tyde på forræderi», skriver New York Times. 

IKKE BEKREFTET: Ifølge flere amerikanske medier, skal Russland sitte på kompromitterende informasjon om Donald Trump. Nå florerer flere uverifiserte påstander. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
IKKE BEKREFTET: Ifølge flere amerikanske medier, skal Russland sitte på kompromitterende informasjon om Donald Trump. Nå florerer flere uverifiserte påstander. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De siste ukene har Donald Trump og Russland skapt overskrifter verden over.

Med utgangspunkt i hackerangrepene som fant sted i forbindelse med presidentvalget i november, har uttalelser, påstander og rapporter ført til spekulasjoner om hvorvidt Russland står bak hackerangrepene, og om Donald Trumps forhold til russiske myndigheter.

I går redegjorde James Clapper, direktør for USAs etterretningsfellesskap og toppsjefene i CIA, FBI og NSA for rapporten som hevder at Russland aktivt forsøkte å påvirke den amerikanske valgkampen.

Påtroppende president Donald Trump har, i likhet med russiske myndigheter, flere ganger uttalt at det er tull at Russland står bak hackerangrepene.

Det siste døgnet har spekulasjonene nådd et nytt nivå, etter at flere amerikanske medier skrev at Russland skal sitte på kom­promitterende personlig informasjon om Trump.

Ingen påstander er verifisert

Ifølge CNN skal et to siders sammendrag, som var en del av et klassifisert dokument som ble presentert for president Barack Obama og påtroppende president Donald Trump i forrige uke, inneholde påstander om at russiske tjenestemenn hevder å ha kompromitterende personlig og finansiell informasjon om Trump.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer