Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Uvirkelig at det skjer her

Drapet på 49-åringen i Aurskog ryster lokalsamfunnet. Ekskona (35) og hennes samboer (37) siktet for drap.

- FOR JÆVLIG: En mann (37) er siktet for forsettelig drap på en 49-år gammel mann i denne boligen i Aurskog. Mannens samboer, som er den dreptes ekskone, er siktet for legemsbeskadeligelse. - Det er helt for jævlig. Det er det som er å si om det, sier en av naboene til Dagbladet. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
- FOR JÆVLIG: En mann (37) er siktet for forsettelig drap på en 49-år gammel mann i denne boligen i Aurskog. Mannens samboer, som er den dreptes ekskone, er siktet for legemsbeskadeligelse. - Det er helt for jævlig. Det er det som er å si om det, sier en av naboene til Dagbladet. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| AURSKOG (Dagbladet): Lokalsamfunnet er i sjokk etter drapet på en 49-åring i Aurskog i Akershus. En mann (37) har erkjent drapet og er varetektsfenglset i fire uker.

- Det er helt for jævlig. Det er det som er å si om det, sier en av mannens naboer til Dagbladet.

Utvidet siktelseDen drepte var tidligere gift med siktedes samboer, en 35 år gammel kvinne. Siktelsen mot kvinnen ble i dag utvidet fra legemsbeskadigelse til å gjelde medvirkning til drap. Kvinnen og avdøde hadde tre barn på tre, fem og sju år sammen.

— Det er en samlet vurdering ut ifra de opplysningene som foreligger. Vi mener at ut ifra det vi vet så er det skjellig grunn til å mistenke at hun i hvert fall medvirket til denne mannens død, sier politiadvokat Kåre Kalvå til rb.no.

Kvinnens forsvarer, advokat Gunhild Lærum, reagerer kraftig på drapssiktelsen.

— Hun har avgitt en forklaring det ikke er noen grunn til å tvile på. Hun var i en hjelpeløs situasjon og hadde verken mulighet eller ønsket å drepe, sier Lærum til avisa.

Verken forsvareren eller politiadvokaten har foreløpig ikke besvart Dagbladets henvendelser.

- En tragedieAvdøde oppsøkte ekskona og den nye samboeren lørdag kveld før han ble drept. Liket ble kort tid etter dumpet rett over svenskegrensa, hvor det ble funnet i går kveld.

Få av naboene til den drapssiktede mannen og samboeren ønsker å stå fram i media, men sier den tragiske hendelsen har gått tungt inn på dem. De opplyser at paret stort sett holdt for seg selv i huset som ligger et stykke utenfor Aurskogs tettbebyggelse.

- Det er en tragedie. Det er en vanskelig situasjon og veldig vanskelig å uttrykke seg, sier stedets veterinær, Birthe Haugland, til Dagbladet.

- UVIRKELIG:  Stein Gundersen har bodd 15 år i Aurskog. - Det er så uvirkelig at det skal skje her, sier Gundersen om drapet som ble kjent i går. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
- UVIRKELIG: Stein Gundersen har bodd 15 år i Aurskog. - Det er så uvirkelig at det skal skje her, sier Gundersen om drapet som ble kjent i går. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer

Hun sier drapet har sjokkert og preget det lille lokalsamfunnet med noen tusen innbyggere.

- Jeg får helt vondt i magen. Tristhet, det er det vi føler. Det er bare trist, sier Haugland videre.

- Det er så uvirkelig at det skal skje her. Man leser jo hele tida om folk som blir drept i Oslo, men aldri her. Det har aldri skjedd noe liknende her før, sier Stein Gundersen, som har bodd på stedet i 15 år, til Dagbladet.

- ØksedrapDen 35 år gamle kvinnen har forklart til politiet at 49-åringen trolig døde som følge av slag med baksiden av en øks.

- Hun har ikke rørt ham (den drepte, journ.anm.), men sett deler av det som har skjedd, sa kvinnens advokat, Gunhild Lærum, til Dagbladet tidligere i dag.

Bare den drepte og de to siktede skal ha vært i huset da drapet fant sted, har politiet opplyst.

SPERRET AV: De tekniske undersøkelsene fortsatte i dag i drapsboligen på Aurskog. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
SPERRET AV: De tekniske undersøkelsene fortsatte i dag i drapsboligen på Aurskog. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!