Stine (20) omkom i Sør-Korea:

- Uvirkelig sjokk

Stine Roalkvam Evensen (20) fra Sandnes mistet livet i halloween-tragedien i Seoul lørdag.

MISTET LIVET: 20 år gamle Stine Roalkvam Evensen var blant de 154 personene som omkom da det oppsto trengsel i et populært utelivsområde i Seoul lørdag. Foto: Privat
MISTET LIVET: 20 år gamle Stine Roalkvam Evensen var blant de 154 personene som omkom da det oppsto trengsel i et populært utelivsområde i Seoul lørdag. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

154 personer er bekreftet omkommet etter at det oppsto trengsel i en gate i Seoul lørdag, i forbindelse med feiring av halloween.

- Det er et uvirkelig sjokk. Det er vanskelig å tro at det er sant, sier Stines far, Erik Evensen, til NRK.

- Visste hva hun ville

Til kanalen beskriver Stines mor, Susanne Roalkvam, datteren som en omsorgsfull person, veldig glad, og med stor interesse for reise, andre kulturer, og for språk.

- Det er disse interessene som førte henne til Sør-Korea, sier moren.

Sitater og bilder av Evensen gjengis med tillatelse fra familien.

Prest Vidar Mæland Bakke i Sandnes er talsperson for familien. Han kjente selv Stine, blant annet gjennom håndballmiljøet. I Sør-Korea hadde hun vært siden november i fjor for å studere språk, forteller han til Dagbladet.

- Jeg vil beskrive henne som en rolig, omsorgsfull og bestemt jente som visste hva hun ville.

ENGASJERT: Stine beskrives som en engasjert jente som hadde et ønske om å oppleve verden. Foto: Privat
ENGASJERT: Stine beskrives som en engasjert jente som hadde et ønske om å oppleve verden. Foto: Privat Vis mer

- Helt ufattelig

Bakke forteller at Stine allerede på videregående reiste utenlands til studier på New Zealand.

- Der var hun i ett år, og straks hun var ferdig på videregående, så reiste hun til Sør-Korea for å lære språket, forteller han.

- Hun var en veldig engasjert jente som ønsket å oppleve verden. Likevel hadde man aldri sett for seg at hun skulle komme borti en farlig situasjon. At hun skulle komme utfor noe sånt er helt ufattelig, og noe vi aldri hadde trodd skulle skje med henne, sier Bakke.

Hjem om rundt en måned

Om bare rundt en måned var Stines plan å vende nesa hjem til Norge, og starte på internasjonale studier etter hvert, forteller presten.

- Familien er i sjokk og fortvilelse og prøver å ta innover seg hva som har hendt. Samtidig er de glad for støtten og oppmuntringen de har fått.

Familien besøkte selv Stine i Seoul i sommer, forteller Bakke.

- At de har hatt mulighet til å se henne i de lokale omgivelsene hun har vært de siste åra, det er de veldig glade for nå.

Til Dagbladet sier pressevakt Ane Haavardsdatter Lunde i Utenriksdepartementet at det ikke er noen indikasjoner på at noen andre nordmenn er rammet av tragedien i Seoul.

Hun forteller videre at det tirsdag skal være en samling på ambassaden i Seoul for de som ønsker å samles. Blant annet deltar to studentprester og en diakon.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer