- Uvirkelig

BI-parken ble i går et iskaldt samlingspunkt for alle som har levd i frykt og usikkerhet rundt Magnus Stangebys forsvinning. Men blant lysene ved elvebredden fantes også glimt av varme. - Nå har vi iallfall et sted å gå til, sier en av 19-åringens venner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Klokka 15.15 i går slo politiet i Sandvika opp et hvitt telt nede på den islagte Sandvikselva, og strakk rødhvitt sperrebånd inn på bredden.

På den ellevte dykkedagen fant dykkerne det de har lett etter, men ikke håpet å finne. Magnus Stangeby Hasleto ble funnet liggende i elva som slynger seg gjennom det som var forsvinningsmysteriet i Sandvika.

Tror det ikke

De første vennene dukker opp med blanke øyne og mobilen i hånda. Få minutter seinere tennes det første lyset for Magnus. Flammen lyser stadig sterkere i det svinnende kveldslyset, mens fotografene blitzer nede på isen.

Klokka 16.29 bæres Magnus bort.- Det er uvirkelig. Jeg tror det ikke, sier en gråtende ungdom.

Utover kvelden siger stadig nye mennesker bort til hjørnet av Sandvikselva. Folk holder rundt hverandre. Noen gråter, noen legger roser i snøen. Både roser og tårer fryser fort i 14 minusgrader.

Ikke alle synes det er greit at pressen prøver å nærme seg.

- Skal jeg fortelle deg hvor mange ganger dere har ringt oss? Dere er utidige, sier en nær venn.

Midt oppe i sorgen etter sin eneste sønn orket foreldrene til Magnus å takke letemannskaper og hjelpere, men også pressen, for arbeidet siden 22. desember.

- Mye av det dere har skrevet, har vært tøft å lese. Men dere har opptrådt greit, sa foreldrene i går, gjennom etterforskningsleder Tom Søreide.

Paal og Thomas (begge 19) var på ferie sammen med Magnus sommeren 2000. Vennegjengen feiret avsluttet russetid med en tur til ferieøya Kos i Middelhavet.

Koselig gutt

- Han var koselig, gøyal, sier Thomas ved lysrekka langs Sandvikselva. Det var alltid liv rundt ham, sier Paal.

- Vi har aldri gitt opp håpet, sier ei jente. Hun orker ikke å tenke på hva som kan ha skjedd med Magnus før han havnet i vannet.

- Jeg håper han ikke hadde det vondt, sier ei annen jente ned i skjerfet sitt.

- Hva gjør dere i kveld?

- Vi skal samles. Hvor veit jeg ikke ennå, sier jenta, før mobilen piper igjen. Noen vil samles, samles i sorgen etter Magnus.

ISKALDT SAMLINGSPUNKT: </B>BI-parken i Sandvika ble møtested for alle som vil vise sin medfølelse etter at Magnus Stangeby Hasleto ble funnet død i Sandvikselva.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer