Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Uvisshet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Styret i Nasjonalmuseet for kunst har fattet en beslutning om Arkitekturmuseet som det ikke er lett å forstå konsekvensene av. Arkitekturmuseet blir ikke en seksjon av Nasjonalmuseet, men et prosjekt under en prosjektledelse som tidvis skal arbeide i Arkitekturmuseets nye hus på Bankplassen, og tidvis på Tullinløkka der Nasjonalmuseet ligger. Men som prosjekt kan det avsluttes når som helst av museets sentrale ledelse. Om det blir mulig å utvikle et godt fagmiljø for arktektursamlingene er høyst usikkert.

Et samlet arkitektmiljø har hatt ønske om å bygge opp et museumsfaglig sentrum i Arkitekturmuseet. Men ifølge styrevedtaket, slik direktør Sune Nordgren tolker det, skal ikke Arkitekturmuseet være noen definert enhet. Det er intet som tyder på at a\'en i arkitektur vil vokse til en A for Arkitekturmuseet. Men ledelsen ved Arkitektursmuseet mener dette er det beste de kunne oppnå. Det må vi ta til etterretning. Men det ugjennomtrengelige ved vedtaket er dessverre et symbol på hva Nasjonalmuseet står for etter sammenslåingen: Uvisshet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!