- Uvissheten for familien er som rotter på sjela

UD nektes kontakt med de tre nordmennene som var med på «Frihetsflåten».

FÅR IKKE KONTAKT:  Erling Segelstad er talsmann for familien til Randi Kjøs og styreleder i Fellesorganisasjonen (FO) på Hedmark. FO har støttet turen til Kjøs, og er en årsakene til at deltok i konvoien som ble boret av israelske styrker i morges. Jacques Hvistendahl
FÅR IKKE KONTAKT: Erling Segelstad er talsmann for familien til Randi Kjøs og styreleder i Fellesorganisasjonen (FO) på Hedmark. FO har støttet turen til Kjøs, og er en årsakene til at deltok i konvoien som ble boret av israelske styrker i morges. Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): Så langt har norske myndigheter ikke fått kontakt med de tre norske statsborgerne Randi Kjøs, Espen Goffeng og Nidal Hejazi som trolig er internert av Israel.

- Vi har fått opplyst fra israelske myndigheter at vi ikke kommer i kontakt med de norske statsborgerne før i morgen. Vi har protestert overfor myndighetene og tatt opp dette med den israelske ambassadøren i Oslo, sier kommunikasjonsrådgiver Marte Lerberg Kopstad i UD til Dagbladet.

Familiene til de tre nordmennene som var om bord på hjelpekonvoien som ble angrepet av israelske soldater vet derfor enda ikke om deres pårørende er blant de drepte eller skadde.

- Randi var om bord i den båten hvor skuddene falt og folk ble drept. Dette setter familien i en vanskelig situasjon. Det er en helt forferdelig måte å håndtere pårørende til noen som vil vise solidaritet på, mener Erling Segelstad. Han er styreleder i Fellesorganisasjonen (FO) på Hedmark som har støttet turen for Randi Kjøs (58) og fungerer også som talsmann for hennes familie.

- Ingen terrorist - Randi er ingen terrorist. Man måtte ha nærmest perfekt vandel for å kunne være med på denne turen. Dette er en absurd situasjon, og uvissheten for familien er som rotter på sjela, sier han til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer