- Uvissheten har vært tung, men det ble dessverre ikke trøst i det svaret vi fikk til slutt

Følg Statoils sørgesamling direkte her.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Seremonien i Håkonshallen startet klokka 12.00 og er ventet å vare i tre kvarter.

Du kan følge seremonien direkte i videoen øverst i denne saken.

- Vi er samlet her for å dele sorg og savn etter fem respekterte og kjære arbeidskollegaer. Tapet er ufattelig og savnet er stort. Sammen skal vi minnes dem med ord og toner her i Håkonshallen, startet direktør i Statoil, Jannicke Hilland.

- Urettferdig og meningsløst Deretter tok konsernsjef i Statoil, Helge Lund ordet:

- Vi er samlet i fortvilelese og sorg over tapet av fem menn. Mange ventet lenge på å få svar. Uvissheten har vært tung, men det ble dessverre ikke trøst i det svaret vi fikk til slutt, sier Lund.

- Fem menn ble revet bort og ble uskyldige ofre for brutal terrorisme. Det kjennes urettferdig og meningsløst. Tapet er ugjenkallelig for foreldre, barn, kjærester, ekstefeller, kollegaer og venner. I dag står vi samlet og minnes Alf, Hans, Thomas, Tore og Victor med dyp respekt. Våre tanker går til alle pårørende, til dere som har mistet deres nærmeste, fortsetter Lund.

- Vil forme oss Det er de fem nordmennene  Victor Sneberg (56), Alf Vik (43), Hans M. Bjone (55), Tore Bech (58) og Thomas Snekkevik (35) som i dag minnes i Håkonshallen. Alle fem mistet livet i gisselaksjonen ved gassanlegget In Aménas i Algerie.

Også Olje- og energiminister Ola Borten Moe holdt tale under markeringa.

- Sorgen vil vi bære med oss videre. Den er viktig for hver enkelt av oss. Den vil forme oss som nasjon, for vi har et brennende ønske om at dette ikke skal skje igjen, sier Borten Moe.

Flagger på halv stang Om lag 350 personer er til stede på markeringa. Blant dem er pårørende, berørte, støtteapparat og andre involverte ansatte. Algeriske selskaper har også hatt representanter til stede, og også ordførerne fra alle de berørte kommunene deltok på seremonien.

HOLDT TALE: Helge Lund og ansatte og pårørende på vei inn i Haakonshallen.

Foto: Tor Erik H. Mathiesen
HOLDT TALE: Helge Lund og ansatte og pårørende på vei inn i Haakonshallen. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer

De pårørende vil etter sørgeseremonien samles til en stund sammen med Helge Lund og øvrige representanter fra konsernledelsen i Statoil, samt Ola Borten Moe. De andre gjestene forlater stedet nå.

Ole Edvard Antonsen holder flere musikkinnslag, og Karoline Krüger leser dikt.

Statoil har flagget på halv stang etter hendelsene i Algerie, og vil gjøre det til og med mandag.

Klokka 12.00 var det også ett minutts stillhet på lokasjoner i Statoil, eller på et annet egnet tidspunkt der det er behov for det.

Saken oppdateres fortløpende.

HALV STANG: Statoil på Mongstad flagger på halv stang etter gisseldrama i Algerie. Det skal flagges på halv stang på alle Statoil anlegg i en hel uke.

Foto: Tor Erik H. Mathiesen
HALV STANG: Statoil på Mongstad flagger på halv stang etter gisseldrama i Algerie. Det skal flagges på halv stang på alle Statoil anlegg i en hel uke. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer