- Uvissheten sliter på Jonas' familie

HEMSEDAL (Dagbladet): - Det er slitsomt at vi ikke kommer noe nærmere svaret på hva som har skjedd med Jonas Fredbo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Uvissheten sliter på familien hans, sier lensmann Per Egil Garborg ved Gol og Hemsedal lensmannskontor.

I går fortsatte søkene etter den savnede 16-åringen i Hemsedal, men ingen avgjørende funn ble gjort. De tre dykkerne Jan Gunnar Ege, Per Egil Tufte og Carl Varfjell fra brannvesenet i Drammen foretok nye søk i den iskalde og delvis islagte elva Hemslia. Ved hjelp av en gravemaskin ble en stor råk åpnet nord for brua på Ulsåk, der Jonas sist ble sett.

Seinere på ettermiddagen foretok dykkerne et nytt søk nedenfor stryket sør for brua.

Ingen suksess

Tre hundeekvipasjer og en stor gruppe frivillige mannskaper søkte i områdene rundt riksvei 52.

- Det er ikke gjort noen funn som hjelper oss videre i saken, sier lensmann Garborg.

Ved 15.30-tida ankom et helikopter fra Pegasus Helicopter, innleid av Kripos. Ved hjelp av helikopteret ville politiet forsøke å gjøre norgeshistoriens aller første forsøk med søk etter mennesker med ultrafiolett lys. Det ultrafiolette lyset trenger gjennom snøen, og avslører gjenstander under den. Teknologien er utviklet av Kongsberggruppen. Utstyret kan bare brukes i mørke.

Utsatt

På grunn av tekniske vansker med utstyret måtte UV-søket utsettes flere timer.

Men luftsøket ble avsluttet ved 22-tida.

- Det var et eksperiment vi kunne ønsket oss større suksess med, sier politiavdelingssjef Torbjørn Sande ved Kripos, som leder det taktiske etterforskningsarbeidet.

En rekke politiavhør ble også foretatt i går. Drosjesjåfører, dørvakter og andre som har oppholdt seg i Hemsedal sentrum, forklarte seg for politiet. Politiet vet at bare et begrenset antall biler passerte på riksvei 52 i tidsrommet Jonas Fredbo forsvant. Automatisk veitelling viser at under femti kjøretøyer har passert i området. Etterforskerne jobber nå med å kartlegge disse kjøretøyene.

Ønsker tips

- De t har ikke kommet nye opplysninger om Jonas Fredbos bevegelser før han forsvant, men vi har fått en rekke nyttige opplysninger i kartleggingen av hvem som beveget seg i området. Et grundig analysearbeid må til før vi kan si om disse opplysningene kan bli avgjørende, sier Sande.

Politiet og Kripos har fremdeles et sterkt ønske om tips fra publikum om Jonas Fredbo og hendelser i Hemsedal sentrum natta til 2. desember. Tipstelefonen er 32 02 95 11.

ISKALDT SØK: Dykkere fra brannvesenet i Drammen søkte i går i den iskalde elva Hemslia tre kilometer sør for Hemsedal sentrum. Søket var resultatløst.