Uvisst hva som gikk galt

Det er fremdeles uvisst hva som gikk galt, da et Cessna 402-fly styrtet under innflygning på Stord i dag. Men naboer har meldt om unormale lyder fra flyet rett før dødsstyrten. Havarikommisjonen er nå på vei til Stord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cessna 402-flyet var på vei fra Aalborg til Stord med danske arbeidere som jobbet for Aker Stord. Rett før landing var det kontakt mellom flyet og tårnet. Det ble ikke meldt om noen problemer med innflygningen. Flygelederne i tårnet registrerte heller ikke noe unormalt. Flyet fulgte vanlige prosedyrer for landing, og skulle foreta en vanlig instrumentinnflygning.

Det var oppholdsvær, klar sikt og ikke særlig vindfullt.

Noen sekunder før flyet skulle lande, bråvåknet Heidi Gundersen. Heidi hadde lagt seg og våknet av mange rare og ukjente smell. Hun er nabo til flyplassen og vant til flyduring. Men nå hørte hun helt uvanlige lyder, blant annet knatrende smell.

Sekunder før flyet styrter hørte hun også et plask. Det hørtes ut som om en tung gjenstand gikk i vannet. Så hørte hun et forferdelig smell, og skjønte at et fly var gått i bakken.

Flyplassen ble umiddelbart stengt etter dødsstyrten. Det er fremdeles uklart hvor mange som ble drept i flyulykken. Åtte personer er funnet omkommet. Danske luftfartsmyndigheter sier det var ni personer om bord i flyet.

- Vi har foreløpig ikke mottatt noen passasjerliste fra flyplassen i Aalborg. Faktisk har vi meldinger om både åtte og ni døde, sier lensmannsbetjent Johan Inge Særsten.

Det er heller ikke klar hvem som eier småflyet.