Uvisst hva som gikk galt

Det er fremdeles uvisst hva som gikk galt, da et Cessna 402-fly styrtet under innflygning på Stord i dag. Men naboer har meldt om unormale lyder fra flyet rett før dødsstyrten. Havarikommisjonen er nå på vei til Stord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Cessna 402-flyet var på vei fra Aalborg til Stord med danske arbeidere som jobbet for Aker Stord. Rett før landing var det kontakt mellom flyet og tårnet. Det ble ikke meldt om noen problemer med innflygningen. Flygelederne i tårnet registrerte heller ikke noe unormalt. Flyet fulgte vanlige prosedyrer for landing, og skulle foreta en vanlig instrumentinnflygning.

Det var oppholdsvær, klar sikt og ikke særlig vindfullt.

Noen sekunder før flyet skulle lande, bråvåknet Heidi Gundersen. Heidi hadde lagt seg og våknet av mange rare og ukjente smell. Hun er nabo til flyplassen og vant til flyduring. Men nå hørte hun helt uvanlige lyder, blant annet knatrende smell.

Sekunder før flyet styrter hørte hun også et plask. Det hørtes ut som om en tung gjenstand gikk i vannet. Så hørte hun et forferdelig smell, og skjønte at et fly var gått i bakken.

Flyplassen ble umiddelbart stengt etter dødsstyrten. Det er fremdeles uklart hvor mange som ble drept i flyulykken. Åtte personer er funnet omkommet. Danske luftfartsmyndigheter sier det var ni personer om bord i flyet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer