Uvisst hvor lenge Kristina får leve

Det vil ikke ble en prinsippiell avgjørelse i rettsapparatet om legers rett til å avslutte et liv i forbindelse med Kristina-saken. Den fire år gamle jenta får leve inntil videre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): På kort varsel innkalte medierådgivere for Helse Bergen og Oddmund Hjartåker til en pressekonferanse i Bergen rådhus i går kveld. I tillegg til viseadministrerende direktør i Helse Bergen, Stener Kvinnsland og Kristinas far, Oddmund Hjartåker, var også biskop Ole D. Hagesæther tilstede.

Vil unngå rettssalen

Biskopen leste opp en pressemelding, som forteller at han lørdag ble anmodet om å samle Hjartåker og Kvinnsland med sikte på å finne et felles grunnlag for en løsning av konflikten mellom de to. I en meklerrolle har Hagesæther klart å få partene til å bli enige om en prosess videre utenfor rettssalen.

Kristinas interesser

-  Det er viktig for begge parter å ivareta Kristinas interesser på en god måte. Kvinnsland og Hjartåker vil fokusere på å ha en åpen og tillitsfull dialog, sier Hagesæther.

Det betyr at den berammede rettsaken i Gulating lagmannsrett i dag og i morgen blir avlyst. Der var tema om sykehuset hadde rett til å avslutte behandlingen av Kristina Hjartåker før saken kom opp til hovedforhandling i rettsapparatet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer