Uvisst når tunnel i Drammen åpnes etter bobilbrann

Uvisst når tunnel i Drammen åpnes etter bobilbrann

Kan ta tid før røyken er borte og skadene utbedret i Bragernestunnelen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Årsaken til brannen var motorhavari i en bobil og påfølgende eksplosjon i gassflasker om bord.

- Politi- og brannvesen er nå ferdig på stedet. Vraket taues vekk, og Mesta er i gang med opprydningsarbeidet, sier operasjonsleder Håkon Grøttland i Søndre Buskerud politidistrikt like før klokka halv ett.

Da var det gått to og en halv time siden politiet ble varslet om brannen, som tidlig ble betegnet som ute av kontroll og med en røyk- og gassutvikling som skapte stor bekymring.

Kontroll Brannvesenet og Veitrafikksentralen satt i 23.30-tiden i et rådslagningsmøte for å finne ut hvordan man best skulle håndtere situasjonen.

Da klokka nærmet seg midnatt, ble det imidlertid fastslått at brannen avtok i styrke, og brannvesenet meldte at de hadde kontroll.

- Røyken avtar og det er positiv utvikling, sa Grøttland før han litt senere kunne fastslå at brannen var slukket.

Det var eieren av bobilen som selv varslet om at han han hadde hatt motorhavari, og at bilen begynte å brenne da han skulle starte motoren igjen mens bilen sto parkert i en havarilomme. Brannen skjedde om lag 1,1 kilometer inn i tunnelen.

Eksploderte Den fortvilte campingbileieren ringte politiet i 22-tiden og var da på vei ut av tunnelen mens bilen hans brant.

- Etter hvert eksploderte gassflasker om bord i bilen, og det var bare biter av bilen igjen. Varmen var så sterk at brannen spredte seg inn bak betongveggene og inn i isolasjonen, sier Grøttland.

Det skal ikke ha vært andre biler eller folk i tunnelen, etter det politiet i Drammen kjenner til.

Tunnelen er isolert med såkalte polyetenmatter. Det var en stund stor røykutvikling, og siden man ikke hadde oversikt over hvor farlig gassen var, ble alle beboere på Bragernes derfor bedt om å holde seg innendørs og lukke alle vinduer.

Uviss Det var aldri fare for at brannen skulle spre seg.

- Tunnelen skal være seksjonert i brannlommer, så begynner det å brenne ett sted, vil brannen begrense seg til dette stedet, sier operasjonslederen.

Den nesten 3,2 kilometer lange Bragernestunnelen leder trafikken utenom Drammen sentrum på nordsiden av byen. To personer omkom og 17 personer ble skadd i en eksplosjon under anleggsarbeid inne i tunnelen sommeren 1999.

Det er uvisst når tunnelen kan åpnes igjen. Brannvesenet og Vegvesenet skal diskutere dette på et møte onsdag formiddag klokka 9.

- Det kan ta tid før tunnelen kan åpnes. Det er fortsatt røyk i tunnelen og en del skader som må utbedres, sier Grøttland.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer