INNRØMMER REGNINGSJUKS: Mazyar Keshvari, her på Frps landsmøte på Gardemoen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
INNRØMMER REGNINGSJUKS: Mazyar Keshvari, her på Frps landsmøte på Gardemoen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Frps parlamentariske leder: - Opptatt av å ta vare på Keshvari

Uvisst om Frp-profilens fiktive reiseregninger blir politisak

Mazyar Keshvari (Frp) har levert en rekke udokumenterte reiseregninger, skriver Aftenposten.

Siden høsten 2016 har Stortinget utbetalt penger til den profilerte Frp-politikeren Mazyar Keshvari for å dekke en rekke reiser som ikke har funnet sted, skriver Aftenposten.

Han innrømmer og beklager å ha fått utbetalt penger han ikke hadde krav på.

Politianmeldelse?

Fremskrittspartiets parlamentariske leder Hans Andreas Limi forteller at han ble orientert av Keshvaris advokat Arve Lønnum sent i går ettermiddag, og at Lønnum overleverte et brev til Stortingets direktør.

- Der ble det bedt om et møte for å gjennomgå disse utbetalingene og få oversikt og komme til en ordning, sier Limi til Dagbladet.

Det er for tidlig å si om saken blir politianmeldt, opplyser stortingsdirektør Marianne Andreassen til NTB.

- Vi arbeider nå med å få oversikt over denne saken. Så må vi få komme tilbake til hvilke tiltak som kan være aktuelle, sier hun.

Følger i Frp ikke avklart

Hvilke følger saken vil få for Keshvaris forhold til Fremskrittspartiet er ikke avgjort.

- Vi er også opptatt av å ta vare på Keshvari som kollega. Eventuelle konsekvenser for hans verv i partiet har vi ikke diskutert overhodet, sier Limi, som sier at saken først og fremst er et forhold mellom Stortinget og Keshvari.

Allerede nå er det likevel klart at Frp-nestor Carl I. Hagen rykker inn på Stortinget som vararepresentant, mens Keshvari er sykmeldt.

- Jeg blir både sint og irritert, samtidig som jeg synes synd på ham for at han har satt seg i en så vanskelig situasjon som han nå har gjort, sier den tidligere Frp-formannen til Aftenposten.

- Uakseptabelt

I sin artikkel omtaler Aftenposten blant annet en reise til Vanse i Vest-Agder 8. desember i fjor, som Keshvari fikk utbetalt 5527 kroner og 85 øre for, til kost, losji og kjøregodtgjørelse.

Reisen skal ha skjedd mens Frp-representanten ifølge avisas dokumentasjon var til stede i stortingssalen i Oslo.

Avisa beskriver også flere andre reiser som Keshvari urettmessig skal ha fått dekket reiseregninger for.

- Det er helt uakseptabelt det som har skjedd. Samtidig er vi glade for at han har tatt et initiativ for å få ryddet opp, sier Hans Andreas Limi til Dagbladet.

Fra november 2016 til august 2018 skal Keshvari ha levert reiseregninger for over en halv million kroner.

Sykmeldt

Hans advokat Arve Lønnum opplyser til Aftenposten at Keshvaris livssituasjon har vært vanskelig over tid, og at han vil skjerme seg og familien og ikke gi noen intervjuer.

«Ved en rekke anledninger har han levert feil reiseregninger til Stortingets administrasjon, og fått utbetalt penger han ikke skulle fått», skriver Lønnum i e-posten til Aftenposten, hvor han på vegne av Keshvari beklager dypt.

Keshvari har vært sykmeldt siden 9. oktober.