SPERRER VEIEN: Et 200 meter bredt snøras har feid over Riksvei 17 i Rana. Rednignsmannskaper søker nå i skredet og i vannkanten, det er foreløpig uvisst om noen er tatt av raset. Foto: Nils Forsbakk
SPERRER VEIEN: Et 200 meter bredt snøras har feid over Riksvei 17 i Rana. Rednignsmannskaper søker nå i skredet og i vannkanten, det er foreløpig uvisst om noen er tatt av raset. Foto: Nils ForsbakkVis mer

Uvisst om noen er tatt av snøskred

Et 200 meter bredt ras sperrer Riksvei 17 i Rana. Søker i vannkanten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet fikk like før klokka ni i dag melding fra en trafikant om at det har gått et ras over riksvei 17, sør for Silatunnelen i Nordland.

Helgeland politidistrikt kan hverken bekrefte eller avkrefte om noen er tatt av raset.

- Vi er på vei til stedet for å skaffe oss oversikt, men har ikke kommet frem ennå. Vi har ikke fått inn noen meldinger om savnede, men må undersøke stedet når vi kommer fram, sier operasjonsleder Jon Helgevang til Dagbladet.no.

Vurderer sikkerheten
Hovedredningssentralen sier de skal vurdere sikkerheten i området før de sender inn redningsmannskaper for å søke. Et Sea King-helikopter er sendt.

- Vi vet ikke om folk er tatt av skredet. Vi søker både i skredet og i vannkanten nedenfor med helikopter, sier redningsleder Ørjan Dellbekk i Hovedredningssentralen Nord-Norge til Dagbladet.no.

En skredforsker og en skredhund er på vei.

Stor rasfare
NRK Nordland melder at det i løpet av en time i morges gikk det fem mindre stein- og snøras på Helgeland. Flere av veien er helt stengt, mens andre er åpne med et kjørefelt.

- Det er mye vann i veibanen enkelte steder. Folk må være svært forsiktige når de er ute og kjører, sier vakthavende ved Vegtrafikksentralen i Mosjøen.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.