Uvisst om noen er tatt av snøskred

Et 200 meter bredt ras sperrer Riksvei 17 i Rana. Søker i vannkanten.

SPERRER VEIEN: Et 200 meter bredt snøras har feid over Riksvei 17 i Rana. Rednignsmannskaper søker nå i skredet og i vannkanten, det er foreløpig uvisst om noen er tatt av raset. Foto: Nils Forsbakk
SPERRER VEIEN: Et 200 meter bredt snøras har feid over Riksvei 17 i Rana. Rednignsmannskaper søker nå i skredet og i vannkanten, det er foreløpig uvisst om noen er tatt av raset. Foto: Nils Forsbakk Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Politiet fikk like før klokka ni i dag melding fra en trafikant om at det har gått et ras over riksvei 17, sør for Silatunnelen i Nordland.

Helgeland politidistrikt kan hverken bekrefte eller avkrefte om noen er tatt av raset.

- Vi er på vei til stedet for å skaffe oss oversikt, men har ikke kommet frem ennå. Vi har ikke fått inn noen meldinger om savnede, men må undersøke stedet når vi kommer fram, sier operasjonsleder Jon Helgevang til Dagbladet.no.

Vurderer sikkerheten Hovedredningssentralen sier de skal vurdere sikkerheten i området før de sender inn redningsmannskaper for å søke. Et Sea King-helikopter er sendt.

- Vi vet ikke om folk er tatt av skredet. Vi søker både i skredet og i vannkanten nedenfor med helikopter, sier redningsleder Ørjan Dellbekk i Hovedredningssentralen Nord-Norge til Dagbladet.no.En skredforsker og en skredhund er på vei.

Stor rasfareNRK Nordland melder at det i løpet av en time i morges gikk det fem mindre stein- og snøras på Helgeland. Flere av veien er helt stengt, mens andre er åpne med et kjørefelt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer