Uvisst om noen omkom i hyttebrann i Vinje

Brant ned til grunnen ved Rauland i Telemark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Politiet jobber fortsatt med å finne ut om det var folk i ei hytte som har brent ned til grunnen ved Rauland i Telemark natt til mandag.

Politiet fikk grytidlig mandag morgen bekreftet fra naboer at det har vært folk på hytta i løpet av pinsehelgen. Det står også en bil parkert ved hytta.

- Det gir grunn til å tro at noen kan ha vært i hytta. Vi vet hvem eieren er, men vi har ikke greid å komme i kontakt med ham. Vi vet heller ikke om han kan ha hatt noen med seg på hytta, sier operasjonsleder Vidar Aaltvedt i Telemark politidistrikt til NTB.

Både brannmannskaper og politi jobbet på åstedet ved 8-tiden mandag morgen. Noen minutter over klokka 4 kom det melding om at hytta sto i full fyr. Fire timer senere var det fortsatt vanskelig å ta seg inn for å finne ut om noen kan ha omkommet i brannen.

- Branntomta er fortsatt svært varm, og det trengs maskiner for å komme til i den laftede tømmerhytta, der flere stokker har falt ned, sier Aaltvedt.

Hytta ligger på Listaul, halvannen kilometer fra Rauland høyfjellshotell i Vinje kommune. Brannen ble meldt av en hyttenabo litt etter klokken 4 natt til mandag.

- Vi forbereder oss nå på å undersøke brannstedet og gjør samtidig andre undersøkelser for å finne ut om noen var inne da brannen startet, sier Aaltvedt.

(NTB)