Uvitende om barnas marijuana- bruk

En landsomfattende amerikansk undersøkelse avslører at foreldre vet svært lite om barnas forhold til marijuana.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Undersøkelsen som ble publisert i går for stiftelsen Partnerskap mot narkotika i Amerika, hevder at til tross for at stadig flere ungdom prøver marijuana, lever foreldrene lykkelig uvitende om barnas vaner og holdninger til det narkotiske stoffet. Foreldrene burde være orientert om tilgang og bruk av marijuana, hevder CNN. Tidligere undersøkelser viser nemlig at seksti prosent av foreldrene selv har prøvd marijuana ved minst en anledning. Men ganske overraskende avslører den amerikanske undersøkelsen at svært få foreldre vet hvordan barna bruker stoffet.

- Svært få tror barna deres har tilgang til narkotika, og at narkotika er lett tilgjengelig på barnas skole, sier lederen for Partnerskap mot narkotika i Amerika, Richard D. Bonnette til CNN.

Flere yngre brukere

I aldersgruppen ni til tolv år har de som har prøvd marijuana økt fra 3 prosent til 5 prosent. For de mellom tretten og seksten er bruken av marijuana stabil, men for de mellom sytten og atten har det vært en betydelig økning fra 41 prosent til 48 prosent.


Holdninger til marijuana

Spørsmål
ForeldreBarna

Barna kan «lett» få tilgang til marijuana
4358

Barna ser på marijuana som skadelig
3318

Barna har venner som har prøvd marijuana
4571

Barna har eksperimentert med marijuana
2144

Undersøkelsen ble gjort i fjor og omfatter 1922, 6975 tenåringer og 815 foreldre.