- Uvitende om sjokk-rapport

Samferdselsminister Dag Jostein Fjærvoll lover at det ikke skal gå nye 25 år før man retter opp de sikkerhetsmangler som avdekkes etter togulykken på Åsta. Han avviser kritikk om mangelfull informasjon til Stortinget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

25 år etter Tretten-ulykken og tre dager etter Åsta-ulykken lover Fjærvoll at sikkerheten nå skal settes i det absolutte høysetet.

Uvitende

Hadde jernbaneledelsen, regjering og Storting fulgt anbefalingene fra granskingsarbeidet for 25 år siden ville ulykken på Åsta med overveiende sannsynlighet vært forhindret.

Fjærvoll hevder overfor en samlet presse at han ikke har hørt noe om Statens Jernbanetilsyns urovekkende rapporter før Åsta-tragedien var et faktum. Da ble han imidlertid raskt gjort kjent med at Samferdselsdepartementet satt på rapporten som nå er blitt gjenstand for stor oppmerksomhet.

Rapporten fikk departementet i juli i fjor, da det ikke var usannsynlig at Jernbaneverket kunne komme til å anke de sikkerhetsendringer som tilsynet foreslo. Så skjedde imidlertid ikke.

Det er først i en ankebehandling at statsråden og departementet kobles inn, understreker Fjærvoll.

Uriktig å informere

På spørsmål om han ikke burde ha meldt fra til Stortinget om de mange sikkerhetsbruddene, svarte Fjærvoll et klart nei. Han vedkjente imidlertid at en slik informasjon kunne tenkes å være nyttig å ha under en budsjettbehandling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer