Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vådeskudd gikk av på lensmannskontor

Første tilfelle i Søndre Buskerud politidistrikt.

 FORLENGET:  Bevæpningen av norsk politi gjelder i denne omgang fram til 25. desember. Illustrasjonsfoto:Terje Pedersen, NTB Scanpix.
FORLENGET: Bevæpningen av norsk politi gjelder i denne omgang fram til 25. desember. Illustrasjonsfoto:Terje Pedersen, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Søndre Buskerud politidistrikt har innrapportert et vådeskudd med politivåpen sist lørdag til Politidirektoratet og Spesialenheten for politisaker.

Siden den midlertidige bevæpningen av norsk politi ble innført  25. november 2014 har drøyt 20 skudd gått av ukontrollert, de fleste i forbindelse med «nedrigging» av våpen i skjermet rom inne på politistasjoner eller lensmannskontorer.

Dette er første vådeskuddet i Søndre Buskerud. Det skjedde i et rom i kjelleren på Nedre Eiker lensmannskontor lørdag ettermiddag klokka 17.45.

Det var ingen fare for skade på personell eller andre, og det oppstod mindre materielle skader.

- Dette skjedde under trening knyttet opp mot prosedyre for bruk av våpen. Hendelsen vil bli undersøkt av Spesialenheten. Det er derfor begrenset hvor mye jeg kan gå i detalj om episoden, sier politimester Johan Brekke i en pressemelding.

Seinest i forrige uke ble den midlertidige bevæpninget forlenget med ytterligere åtte uker, fram til 10. desember - med endringer at våpen og ammunisjon skal være adskilt.

Politimester Johan Brekke påpeker overfor Dagbladet at endringen med adskilt våpen og ammunisjon først gjelder fra og med 6. november etter den siste instruksen fra Politidirektoratet.

- Flere tjenestemenn var tilstede i samme rom i forbindelse med trening der vådeskuddet gikk av sist lørdag. Prosedyrene var de samme gamle som gjeklder fram til og med 5. november, sier politimester Johan Brekke.

3. november skal Stortinget ha en høring om bevæpningen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!