VADSØ: Coop Extra åpnet igjen i dag, fire dager etter Håvard Pedersen (18) ble drept. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet
VADSØ: Coop Extra åpnet igjen i dag, fire dager etter Håvard Pedersen (18) ble drept. Foto: Andreas Lekang / DagbladetVis mer

Vadsø-drapet: Politiet ber om tips

Politiet i Finnmark ønsker bilder og tips fra publikum.

VADSØ (Dagbladet): Blomstene på trappa var fjernet og lørdagsavisene sto fortsatt ved kassa på Coop Extra.

I dag åpnet butikken for første gang etter at Håvard Pedersen (18) ble drept på Byggmix-avdelingen i butikken.

Fire dager etter drapet står politiet fortsatt uten motiv i saken, og de ubesvarte spørsmålene er mange.

Ber om bilder

Onsdag ettermiddag skriver politiet i Finnmark i en pressemelding at de ønsker å komme i kontakt med personer som har flydd droner over Vadsø sentrum lørdag 14. juli, dagen drapet skjedde.

I tillegg ber politiet om at personer som har dashbord-kamera i bilen og som har vært i samme område i løpet av lørdagen, om å ta kontakt.

DØDE: Håvard Pedersen ble bare 18 år gammel. En 17 år gammel afghaner med midlertidig opphold er siktet i saken. Foto: Privat
DØDE: Håvard Pedersen ble bare 18 år gammel. En 17 år gammel afghaner med midlertidig opphold er siktet i saken. Foto: Privat Vis mer

- Vi ber også om at personer som har tatt bilder i Vadsø sentrum i området i nærheten av Coop Extra i tidsrommet 21.00-01.30 som kan ha fanget opp gjerningsmannen forut for at han kom inn på Coop Extra og fram til pågripelsen på sør/sør-vest-siden av Vadsøya, om å kontakte politiet, skriver de.

- Ingen flere gjerningspersoner

Etter at Håvard ble drept da han var på jobb på Byggmix-butikken lørdag, startet politiet en jakt etter en gjerningsperson. Nesten fire timer seinere, rundt klokka 01.30 på natta, blir en 17 år gammel gutt pågrepet. Mandag ble han varetektsfengslet i to uker, med brev- og besøksforbud.

Andreassen skriver i en e-post til Dagbladet at etterforskningen pågår på fullt, både med vitneavhør, kartlegging av siktedes bevegelser før og etter gjerningstidspunktet, samt med videre sikring og analyse av elektroniske spor.

I går sa politiet på en pressebrifing utenfor politihuset i Vadsø at de ikke utelukker flere pågripelser i saken. De sa også at de mener han som er siktet i saken, er gjerningspersonen.

PÅGREPET HER: Den siktede 17-åringen ble pågrepet på Vadsøya, på sør/sør-vest-siden av øya. Bildet er fra et skilt plassert på øya. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet
PÅGREPET HER: Den siktede 17-åringen ble pågrepet på Vadsøya, på sør/sør-vest-siden av øya. Bildet er fra et skilt plassert på øya. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet Vis mer

Politiet sier onsdag at de ikke har informasjon eller indikasjoner på at det er flere enn én gjerningsmann som er involvert.

- Heller ingen informasjon som tilsier at det har vært en planlegging over lengre tid som kan gå under definisjonen overlagt drap, sier etterforskningsleder Steffen Andreassen i pressemeldingen.

Han sier til Dagbladet at de har mange hypoteser om hva som har skjedd, men at det er for tidlig i etterforskningen å låse seg fast i én hypotese.

- Ved å etterforske bredt favner vi om og følger opp alle tråder, sier etterforskningslederen til Dagbladet.

ETTERFORSKNINGSLEDER: Steffen Andreassen. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet
ETTERFORSKNINGSLEDER: Steffen Andreassen. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet Vis mer

Leter etter gjenstanden

Politiet har foreløpig ikke funnet det de mener er drapsvåpenet i saken, det de beskriver som en knivliknende gjenstand. I går sa politiet at de fortsatt leter etter gjenstanden, men at de foreløpig ikke har funnet den.

17-åringen ble pågrepet i sjøen natt til søndag forrige uke. Politiet leter derfor både på land og i vann.

- Vi har dette som en oppgave som skal utføres i dag og tiden framover og har ikke satt noen sluttdato. Noe mer konkret om dette ønsker vi ikke å uttale oss om utover det vi allerede har sagt om siktedes bevegelser etter drapshandlingen, sier Andreassen i en e-post til Dagbladet.

LØP HER: Over denne brua løp den siktede 17-åringen lørdag kveld. Ifølge politiet er det han som drepte Håvard Pedersen. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet
LØP HER: Over denne brua løp den siktede 17-åringen lørdag kveld. Ifølge politiet er det han som drepte Håvard Pedersen. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet Vis mer

Politiet i Finnmark skriver i pressemeldingen at de vil i tida framover konsentrere seg mer om å sammenstille og analysere allerede innhentet informasjon, samt følge opp alle spor som er innhentet innledningsvis. De skriver videre at media ikke lenger kan regne med daglige oppdateringer.

Politiet er i dialog med siktedes forsvarer Vidar Zahl Arntzen. De har ytret ønske om å avhøre den siktede på nytt, skriver de. Når det kan finne sted er ikke avklart.

Dagbladet har forsøkt å få kontakt med Arntzen uten å lykkes.