Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vadsø rystet etter knivdrap på 18-åring

En 17 år gammel gutt er siktet etter at en 18-åring ble drept på Coop i Vadsø lørdag kveld. Mange var i området da knivstikkingen fant sted.

KNIVDRAP: En gutt på 18 år ble lørdag kveld knivstukket og drept da han var på jobb på Coop Byggmix i Vadsø. Foto: Ole Gunnar Onsøien/ iFinnmark / NTB scanpix
KNIVDRAP: En gutt på 18 år ble lørdag kveld knivstukket og drept da han var på jobb på Coop Byggmix i Vadsø. Foto: Ole Gunnar Onsøien/ iFinnmark / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 17-åring er siktet etter at en 18-åring ble knivdrept på Coop Extra i Vadsø i Finnmark. Nødetatene fikk inn melding om hendelsen 21.55 lørdag kveld, og den 18 år gamle unge mannen ble konstatert død av ambulansepersonell etter kort tid.

Det er foreløpig ukjent hva som skjedde i butikken der 18-åringen ble drept, og politiet har vært sparsommelige med opplysninger. Ifølge politiet er det ingen kjent relasjon mellom 17- og 18-åringen.

Drapet utløste en fire timers politijakt i den lille finnmarksbyen med drøyt 6000 innbyggere i går kveld. Mannen skal ha vært bevæpnet med kniv og hoppet på sjøen da politiet pågrep ham.

På jobb

18-åringen, som ble drept i Vadsø, var på jobb i Coop Extra-butikken da hendelsen skjedde. Butikken vil være stengt inntil videre.

– Det er med dyp sorg vi kan bekrefte at det var en av våre ansatte ved Extra Vadsø som i går kveld ble drept, sier Jan-Ivar Alsén i Coop Finnmark til TV 2.

Dagbladet har ikke lykkes med å komme i kontakt med Alsén søndag.

Kommunikasjonssjef, Harald Kristiansen i Coop forteller at det var tre ansatte på jobb da knivstikkingen skjedde, inkludert 18-åringen som mista livet. Mannen jobba i Coop-Byggmix og var ute i butikken da det skjedde.

- De ansatte ble ivaretatt av et kriseteam i går og vil også bli det utover dagen i dag, sier Kristiansen til Dagbladet.

Preget by

Ungdommen i Vadsø er også preget. I natt samlet mange av dem seg på Scandic-hotellet der de ble tatt vare på av kommunens kriseteam.

Etter meldingen om knivstikkingen som kom ut like etter 21.55 lørdag kveld, stengte flere utesteder i sentrum. I tillegg ble brua sperret av fra Vadsø sentrum og over til Vadsøya, ifølge politiet.

- Det var en uavklart situasjon i natt. Mange var i området da knivstikkingen skjedde, forteller rådmann i kommunen, Jens Betsi, til Dagbladet.

Siktede skal ikke være tidligere straffedømt, men politiet har hatt kontakt med mannen ved to anledninger i forbindelse med plagsom oppførsel den siste måneden.

Forholdet mellom den drepte og den siktede er foreløpig ukjent. Motivet for drapet er heller ikke kjent, ifølge politiet.

Dagbladet har vært i kontakt med den siktede 17-åringens forsvarer Vidar Zahl Arntzen. Han opplyser like før klokka 15.00 at han har hatt et møte med sin klient, men at 17-åringen ikke er i form til å gå inn på saken.

Politiet opplyser at de vil holde en pressekonferanse om drapet i ettermiddag.

- Holdt seg inne

Rådmannen var til stede på hotellet, som er veldig nær drapsstedet, sammen med sykepleiere, Røde Kors og flere andre frivillige ressurser. Ifølge Betsi ønsket den lokale ungdommen å holde seg inne på hotellet.

- Jeg har en oppfatning om at ungdommen slappet mer av da meldingen om at siktede var pågrepet kom. Da kunne de konsentrere seg om sorgen og slippe frykter, sier Betsi.

Rådmannen forteller at hovedoppgaven deres i går var å ta vare på ungdommen.

- Det var krevende, sier Betsi, som opplyser om at det langsiktige arbeidet begynner nå.

Samlingssted

Et psykososialt team skal møtes på formiddagen søndag for å legge en plan for veien videre. Bestående av leger og andre kyndige, som skal bistå dem som trenger det.

Rundt 70-80 ungdommer dro hjem fra samlingsstedet rundt klokka 03 i natt. Nå hviler de seg, forteller rådmannen.

Betsi meddeler at kirka i Vadsø holder åpent fra klokka 13. Der kan alle som vil møtes. Rådmannen forteller også at familien til avdøde blir tatt hånd om.

- Ungdommen er fantastisk flinke til å se hverandre og ta vare på hverandre. Det er et lite samfunn og den avdøde har nok en stor bekjentskapskrets.

- Preger samfunnet

Ordføreren i Vadsø møtte den sorgtunge beskjeden da han var på ferie.

- Jeg er på ferie i Sverige, men kommer til å avbryte her noen dager å dra tilbake til Vadsø, sier ordfører Hans Jacob Bønå til iFinnmark.

Han påpeker at dette preger hele det lille samfunnet i Finnmark.