KNIVDRAP: En gutt på 18 år ble lørdag kveld knivstukket og drept da han var på jobb på Coop Byggmix i Vadsø. Foto: iFinnmark / NTB scanpix
KNIVDRAP: En gutt på 18 år ble lørdag kveld knivstukket og drept da han var på jobb på Coop Byggmix i Vadsø. Foto: iFinnmark / NTB scanpixVis mer

Vadsø-siktet fengslet i to uker

Den siktede samtykket til fengslingen.

Det var opprinnelig berammet fengslingsmøte tirsdag klokka 9.30 i Indre Finnmark tingrett, men på grunn av den siktedes lave alder ble fengslingen gjennomført ved kontorforretning mandag kveld.

Den siktede samtykket til fengslingen, heter det i en pressemelding fra politiet.

Den siktede 17-åringen blir varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud samt forbud mot aviser og kringkasting, opplyser politiet i Finnmark.

Erkjenner ikke straffskyld

Det første avhøret av den siktede ble holdt mandag kveld. Den siktedes forsvarer opplyste til TV 2 at gutten ikke erkjenner straffskyld for drapet på Håvard Pedersen (18).

- Han har ikke erkjent straffskyld etter siktelsen. Noe mer kan jeg ikke si, sa forsvarer Vidar Zahl Arntzen.

Håvard Pedersen (18) ble drept mens han var på jobb i en Coop Byggmix-butikk i Vadsø.

Forfulgte kvinner

Den siktede er en 17 år gammel gutt fra Afghanistan med midlertidig opphold i Norge. 17-åringen er ikke tidligere straffedømt, men politiet skal tidligere ha fått meldinger om at den siktede skal ha forfulgt to kvinner.

Etterforskningsleder Steffen Andreassen forteller til VG at politiet var i kontakt med 17-åringen angående forfølgelsene som skal ha skjedd 29 og 30 juni, ifølge NRK.