Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vadsø: Siktet for hyttedrap

En person er pågrepet og siktet for å ha tatt livet av en 56 år gammel mann i en hytte utenfor Vadsø søndag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Mannen ble pågrepet i går natt, og er nå siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge, sier politiinspektør Christine Fossen Gangsåssæter.

  Det var natt til søndag at en kamerat fant 56-åringen død i hans egen hytte i Andersby, som ligger noen kilometer utenfor Vadsø.

 Mannen lå i en blodpøl, og hadde store ytre skader, blant annet i hodet. Det fikk politiet til å betegne dødsfallet som mistenkelig, og tre tekniske etterforskere fra Kriminalpolitisentralen (Kripos) ble tilkalt for å bistå det lokale politiet.

 Nå tror politiet mannen ble drept.

Kjenning av avdøde

- Siden vi nå tror det er drap, har vi også bedt Kripos om assistanse fra taktiske etterforskere, sier Gangsåssæter.

  Den siktede er i slutten av 40-åra, og kommer fra Vadsø-området. Han er en kjenning av avdøde, og politiet føler seg sikre på at han var i hytta da 56-åringen ble drept.

  - Vi tror at siktede var alene sammen med avdøde i hytta. Foreløpig kan vi ikke si noe om hva som skjedde, men vi mener at det er siktede som har påført avdøde de skadene han døde av.

 - Nærmere detaljer kan jeg ikke gi før avhørene er avsluttet, sier politiinspektøren.

  Siktede satt i avhør i hele går. Da han ble pågrepet om natta, var han kraftig beruset, og måtte avruses før politiet kunne starte avhørene. Den døde 56-åringen er sendt til obduksjon. Resultatet foreligger trolig torsdag.

Hele Norges coronakart