Væpna mann på flukt i stjålet båt

Mann truet med våpen i Telemark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet i Telemark og Vestfold søker nå etter to personer, etter meldinger om våpentrusler, innbrudd og båttyveri.

 - Klokken 12.16 fikk vi telefon fra en mann som sa han var blitt truet med håndvåpen. Så ble samtalen brutt, sier operasjonsleder Magne Johansen ved Telemark politidistrikt.

De har siden ikke hørt fra mannen, men han rakk å fortelle at han var på Langangbrua i Langangen i Porsgrunn, og at mannen som truet ham var kledd i rød jakke.

Innbruddstyver

Telemarkspolitiet setter denne hendelsen i sammenheng med et innbrudd tidligere på dagen, rundt en kilometer unna. 

- Klokken 11.49 fikk vi melding om et innbrudd i Langangsveien. Da vi kom til stedet så vi tre personer forlate huset. En person forsvant i bil, to personer løp til fots, sier Johansen til Dagbladet.no.

Politiet har pågrepet en person, som er en svensk statsborger. Han er sannsynligvis en av innbruddstyvene.


Leter etter bil og båt

Foto: TORBJØRN BERG
Foto: TORBJØRN BERG Vis mer

Flere hundepatruljer og helikopter søker området etter de andre innbruddstyvene. Bilen de leter etter er en mørk blå, svenskregistrert Volvo. De går etter et ufullstendig registreringsnummer, som er JEC 93.

Ifølge Varden.no søkte politiet også til sjøs. En båteier meldte fra om at en desperat mann tvang han til å gi fra seg båten like før klokken 14.00. 

- En person ble frarøvet båten sin, en hvit Draco med blå striper, og gjerningsmannen forsvant i denne fra Helgeroa, sier Johansen til avisa. 

Vidt søk

Gjerningsmannen skal ha snakket et slags svensk, og hatt på seg rød jakke, i likhet med nnen som truet med våpen i Langangen. Politiet søket fremdeles både etter bilen og båten.

- Vi tar utgangspunkt i Langangen og har et vidt søk ut fra dette. Politiet i Vestfold bistår også, opplyser jourhavende jurist Odd Skei Kostveit ved Telemark politidistrikt til Dagbladet.no.

Politiet har foreløpig ikke hørt noe mer fra personene som meldte om innbruddet og våpentrusselen, og ber om at de tar kontakt for å komme med ytterligere opplysninger.

Operasjonsleder Johansen ber folk i området om å være forsiktige.

- Jeg håper de ikke griper inn om de skulle komme over noe som virker mistenksomt, men melder ifra til oss, sier Johansen.