Væpna ranere i NRK

Tre bevæpna menn forsøkte like før klokka 09 i dag å rane en bank inne i NRKs lokaler på Marienlyst. De tre var litt tidlig på'n. Banken åpnet først klokka 12.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tre må gjort svært dårlig research der de entret K-banks lokaler tre timer før åpningstid. To av ranerne tok seg inn i lokalet ved å knuse et vindu på baksida av banken mens en tredje ventet ute i bilen. Ingen fra banken var til stede da de kom. Bankfilialen ligger i det samme lokalet som NRKs radioresepsjon. En av vekterne som oppholdt seg der ble truet til å legge seg ned på gulvet da ranerne kom.

Gevær

Ranerne var bevæpna under ranet, trolig med en AG-3. De var iført finlandshetter og mørke klær.

- Selv om banken var stengt er det ennå for tidlig å si om ranerne fikk med seg noe, opplyser operativ uteleder Geir Kristiansen til Dagbladet.no. Mye tyder likevel på at de dro tomhendt fra stedet ettersom banken var stengt.

De maskerte mennene dro fra stedet i bil. Denne ble funnet like etterpå ved treningslokalet til Domus Athletica i Trimveien like vest for Ullevål stadion. Derfra har de dratt videre i en rød Ford Focus. Styrker fra politiet leter nå etter de tre.

Få kjendiser

Etter det Dagbladet.no erfarer var ingen av NRKs kjendiser vitner til ransforsøket.

Politiet sperret straks av døra til foajeen, som også er hovedinngang til NRK-bygget. Kjell Henriksen fra gruppa Infinity kom like etterpå og måtte finne seg en annen dør.

- Jeg er på vei opp til P3 for å snakke om den siste singelen vår. Men nå kommer jeg jo i avisa også, det er minst like bra PR, sa han.