Væpna terrorraid i Mosjøen

En væpna 33-åring spredte frykt på sin runde gjennom Mosjøen i natt. En person er brakt til sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokka 02.10 fikk politiet den første meldinga. Terrorraidet hadde startet. En 33 år gammel narkodømt mann gikk rundt i Mosjøen med et håndvåpen i hendene.

- Vitnene var naturlig nok veldig oppskremte og engstelige, sier politiadjutant Knut Jullumstrø ved Helgeland politidistrikt til Dagbladet.no.

Mens politimennene gjorde seg klar til å aksjonere, fortsatte meldingene å strømme inn. Desperadoen var på vei til jernbanestasjonen hvor han truet en konduktør på livet. Deretter satte han kursen tilbake til sentrum - stadig med det samme håndvåpenet i handa.

Neste melding var mer alvorlig. Utenfor en butikk lå en nedslått person. Trolig har 33-åringen slått ham med pistolen, og offeret ligger nå på sykehus hvor det etter forholdene skal stå bra til med ham.

Åtte politimenn sto klare til en væpna aksjon. Imens truet 33-åringen flere personer, nå med hjelp fra en annen mann - en 30-årig tidligere narkodømt - og en kniv.

Klokka 02.45 får politiet meldingen om at 33-åringen er på vei ut av sentrum på en sykkel. 10 minutter senere ligger han i bakken med to politimenn over seg.

- Vi aksjonerte svært hurtig, og unngikk dramtikk ved pågripelsen, sier Jullumstrø til Dagbladet.no.

Ved pågripelsen var det en ungdom til stede som hadde følt seg truet til å bli med 33-åringen. Klokka 03.40 ble 30-åringen pågrepet ved et utested. Begge desperdoene er nå låst inn på politihuset for å sove ut rusen.

I løpet av søndagen vil de bli avhørt, og en lege vil undersøke om 33-åringen er psykisk tilregnelig. Det er tatt blodprøver av begge de pågrepne.

- Slik det ser ut nå, kommer vi trolig til å be om å få 33-åringen varetektsfengslet mandag, sier Jullumstrø.

Det viste seg at håndvåpenet var en såkalt Softgun. Det er et luftpistol-liknende skytevåpen som er forbudt i Norge.