GIKK TIL ANGREP:  Kenyanske politimenn er her utenfor høyskolen i Garissa som i dag ble angrepet av væpnede menn. Islamistgruppa al-Shabaab har ifølge den amerikanske ambassaden tatt på seg ansvaret for angrepet. Foto: AP Photo / NTB Scanpix
GIKK TIL ANGREP: Kenyanske politimenn er her utenfor høyskolen i Garissa som i dag ble angrepet av væpnede menn. Islamistgruppa al-Shabaab har ifølge den amerikanske ambassaden tatt på seg ansvaret for angrepet. Foto: AP Photo / NTB ScanpixVis mer

Væpnede islamister stormet høyskole i Kenya: Minst 15 drept

Islamistgruppa al-Shabaab har tatt på seg ansvaret for angrepet i Garissa, nær grensen til Somalia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE 11.13: En ansatt ved det lokale likhuset sier til Nyhetsbyrået AP at minst 15 personer er drept.

- Angriperne skjøt vilkårlig inne på høyskoleområdet, sier Kenyas politisjef Joseph Boinet i en uttalelse torsdag formiddag.

Politi og soldater har omringet og sperret av Garissa University College, der flere væpnede menn gikk til angrep like ved daggry torsdag.

Ifølge den amerikanske ambassaden så har den somaliske jihadistgruppen al-Shabaab tatt på seg ansvaret for angrepet. 

- Mange studenter Politiet og kenyansk Røde Kors bekrefter at et ukjent antall studenter er blitt tatt som gisler på høyskolen i byen, som ligger bare 15 mil vest for grensen til krigsherjede Somalia.

- Vi kan ikke si hvor mange, men det er mange, siden skolen er åpen, sier politisjefen.

Flere flyktet Rundt 50 studenter er i trygghet, opplyser Røde Kors i en pressemelding torsdag formiddag. Studenter som har klart å flykte, forteller at det dreier seg om minst fem væpnede menn.

To vakter ble drept tidlig torsdag morgen, og i timene som fulgte, kunne det høres eksplosjoner og skudd fra høyskolebygningene. De fleste av de sårede er rammet av skuddskader, og minst fire kritisk skadde er fløyet til Nairobi for behandling, opplyser landets nasjonale kriseberedskapssenter på Twitter.

- Vi har 49 sårede så langt, alle med skudd- og splintskader. Fire personer er døde, sier en lege ved sykehuset i Garissa til nyhetsbyrået Reuters.

900 studenter Høyskolen har rundt 900 studenter, de fleste av dem fra andre deler av Kenya, ifølge BBC. Ifølge øyevitner avisen Standard har snakket med, startet angrepet i moskeen inne på universitetsområdet. Avisen skriver at gjerningspersonene skjøt vilkårlig mot dem som var samlet til morgenbønn, men beretningene om angrepet spriker kraftig i lokale medier som rapporterer om hendelsen.

Drepte vakter - To vakter som bemannet universitetets port, er blitt drept. Vi kan høre skudd inne fra området, men vi kan ennå ikke si hvem som skyter på hvem eller hva, sier en politikvinne på stedet til nyhetsbyrået Reuters.

Gjerningspersonene og sikkerhetsstyrkene har utvekslet ild i timevis, melder den kenyanske avisen Daily Nation og radiostasjonen Capital FM.

- Gisler Det er uklart hvem som står bak angrepet. Den somaliske opprørsgruppa al-Shabaab har tidligere utført flere angrep i distriktet Garissa og en rekke andre steder i Kenya. I 2013 ble rundt 70 mennesker drept i et brutalt al-Shabaab-angrep i kjøpesenteret Westgate i hovedstaden Nairobi.

Den kenyanske hæren deltar i styrken fra Den afrikanske union (AU) som kriger mot al-Shabaab i Somalia. (NTB)

Se oversikt: Verdens religiøse ekstremistgrupper


ANGREP HØYSKOLE:  Her går kenyanske sikkerhetsstyrker gjennom Garissa i dag, 2. april. Maskerte menn med våpen stormet høgskolen i byen i dag. Foto: Stringer / retuers / NTB Scanpix
ANGREP HØYSKOLE: Her går kenyanske sikkerhetsstyrker gjennom Garissa i dag, 2. april. Maskerte menn med våpen stormet høgskolen i byen i dag. Foto: Stringer / retuers / NTB Scanpix Vis mer