Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Væpnede menn angrep helsedepartementet i Irak

Flyktet da amerikanske helikoptere og irakiske pansrede kjøretøy kom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rundt 30 væpnede menn angrep det sjiakontrollerte irakiske helsedepartementet sentralt i Bagdad torsdag, melder NTB.

Harde kamper brøt ut mellom de væpnede mennene og vaktene rundt bygningen i Bab al-Muadham. Angriperne forsøkte å ta seg inn i departementet, men ble drevet tilbake av irakiske sikkerhetsstyrker etter tre timer.

- Terrorister angriper bygningen med bombekastere og maskingevær. Vi kan til og med se snikskyttere. Enhver ansatt som forlater bygningen kommer til å bli drept, sa statsråd Hakim al-Zamily mens kampene ennå pågikk.

De væpnede mennene skjøt mot ansatte, og et ukjent antall sårede skal ha blitt fraktet til sykehus. Ingen ble drept i kampene.

- De væpnede mennene flyktet da amerikanske helikoptere og irakiske pansrede kjøretøy kom. Ansatte kunne forlate bygningen rundt 03.15 (irakisk tid), sier talsmann for helsedepartementet Qassim Yehyah til nyhetsbyrået AP.

Det er mindre enn ti dager siden dusinvis av irakiske menn ble bortført fra et forskningsinstitutt i det irakiske utdanningsdepartementet.

Siden krigen startet i 2003 er minst 155 personer ansatt ved irakiske skoler og universiteter blitt drept.

Andre steder i Baghdad har en bilbombe som eksploderte nær et marked drept minst ti personer og såret 15, opplyser irakisk politi til AP.

DØDSTALLENE STIGER: Irakere sørger etter at amerikanske og irakiske styrker slo til mot den sjiamuslimske Sadr-delen av Bagdad i morgentimene i dag. Fire irakere ble drept, åtte skadd og fem arrestert, ifølge AP. Timer senere ble det irakiske helsedepartementet angrepet. Foto: AP/Scanpix
DØDSTALLENE STIGER: Irakere sørger etter at amerikanske og irakiske styrker slo til mot den sjiamuslimske Sadr-delen av Bagdad i morgentimene i dag. Fire irakere ble drept, åtte skadd og fem arrestert, ifølge AP. Timer senere ble det irakiske helsedepartementet angrepet. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Tall fra FN rapport viser 3.709 sivile irakere ble drept i forrige måned.

Hele Norges coronakart