Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Angrep mot Redd Barna i Afghanistan:

Væpnede menn angrep Redd Barnas kontor i Afghanistan

En drept og flere skadd i angrepet.

ANGREP: Et Redd Barna-kontor er angrepet i Afghanistan. Foto: AFP
ANGREP: Et Redd Barna-kontor er angrepet i Afghanistan. Foto: AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/NTB): Væpnede menn stormet onsdag morgen Redd Barnas kontor i Jalalabad øst i Afghanistan, opplyser lokale myndigheter.

- Kampene er avsluttet. Sikkerhetsstyrkene rydder bygningen nå. Våre foreløpige opplysninger er så langt at én er drept og 14 er brakt til sykehus, sier talsmann Attaullah Khogyani for guvernøren i provinsen Nangarhar.

Angrepet startet med at en selvmordsbomber detonerte en bilbombe ved inngangen til hjelpeorganisasjonens kontorer, opplyser talsmann for guvernøren i provinsen Nangarhar, Attaullah Khogyani.

- Omtrent klokka ni detonerte en selvmordsbomber en bilbombe rett utenfor inngangen til Redd Barna. En gruppe væpnede menn tok seg så inn på området, sier Khogyani, ifølge The Guardian.

IS sier via sitt propagandaorgan at angrepet var rettet mot britiske og svenske organisasjoner, samt den afghanske regjeringen. Det melder SITE, et amerikansk nettsted som overvåker ytterliggående islamistgruppe, melder NTB.

Ifølge Al Jazeera var det snakk om minst fem angripere. Tre av dem skal være drept. En av dem skal ha kommet seg inn i bygningen.

Redd Barna-ansatte inne i bygningen bekreftet dette i desperate meldinger.

- Jeg kan høre to angripere … de leter etter oss, skriver en Redd Barna-ansatt i en melding på WhatsApp.

- Be for oss … gi sikkerhetsstyrkene beskjed, trygler mannen.

REDD BARNA: Et Redd Barna-kontor er under angrep i Jalalabad. Flere biler brenner etter eksplosjonen. REUTERS/Parwiz
REDD BARNA: Et Redd Barna-kontor er under angrep i Jalalabad. Flere biler brenner etter eksplosjonen. REUTERS/Parwiz Vis mer

Både Taliban og den ytterliggående islamistgruppa IS er aktive i Nangarhar-provinsen øst i Afghanistan, men Taliban-talsmannen Zabiullah Mujahid nekter i en Twitter-melding for at det er de som står bak, skriver NTB.

Sprengte porten

Mohammad Amin befant seg inne i bygningen da angriperne slo til. Han ble skadd og forteller fra sykesenga om opplevelsen.

ANGREP: Folk løper bort fra området hvor angrepet skjer. Foto: REUTERS/ReutersTV
ANGREP: Folk løper bort fra området hvor angrepet skjer. Foto: REUTERS/ReutersTV Vis mer

- Vi løp for å komme oss i sikkerhet, og jeg så en væpnet mann avfyre en rakettdrevet granat mot hovedporten. Jeg hoppet ut av et vindu, forteller han.

Det er ikke kjent om det var utenlandske statsborgere i bygningen da angriperne slo til, men ingen ansatte fra hjelpeorganisasjonens norske avdeling befinner seg der, opplyser kommunikasjonssjef Line Hegna i Redd Barna.

- Det er ingen nordmenn i dette området. Vi jobber nå med å få oversikt over situasjonen, sier Hegna til NTB.

Jalalabad er hovedstaden i Nangarhar-provinsen, nær grensen til Pakistan.

Angrepet mot Redd Barna skjer bare dager etter at et luksushotell i Kabul ble angrepet av terrorister. Minst 18 personer ble drept i angrepet. Den norske forskeren Arne Strand var også tilstede på hotellet. Onsdag er han på vei tilbake til Norge.

Saken oppdateres

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!