Væpnede menn stormet statlig syrisk tv-stasjon

Tre ansatte drept.

KRIG:  Dette bildet fra en amatørfortograf viser røyken etter et angivelig angrep på byen Homs. Syrias president al-Assad sier landet nå er i krig. Foto: AP Photo/Shaam News Network/NTB Scanpix
KRIG: Dette bildet fra en amatørfortograf viser røyken etter et angivelig angrep på byen Homs. Syrias president al-Assad sier landet nå er i krig. Foto: AP Photo/Shaam News Network/NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Væpnede menn har stormet hovedkvartalet til en av Syrias regjeringsvennlige nyhetskanaler nå i morges, melder nyhetsbyrået Reuters.

Inntrengerne plantet eksplosiver i lokalene og drepte tre av de ansatte, ifølge statelig media.

- Terroristene plasserte eksplosiver i hovedkvartalet til al-Ikhbariya, etter at de hadde ransaket tvkanalens lokaler.

Deler av lokalet er fullstendig ødelagt, opplyser statlig media.

- Tre kolleger ble drept som følge av det brutale terroristangrepet, melder de videre.

Angrepet skjedde i byen Drousha, 20 kilometer fra hovedstaden Damaskus.

En ansatt ved stasjonen forteller at væpnede menn stormet to av tv-nettverkets bygninger, anholdt noen av vaktene før de sprengte deler av lokalene i lufta med eksplosiver, ifølge AP.

Han forteller han fikk bind for øynene og ble kjørt rundt 200 meter vekk fra lokalene. Deretter hørte han eksplosjonen.

- Jeg var livredd, forteller han AP over telefon.

Samtidig sier Syrias president Bashar al-Assad at landet er i krig, og aktivistene melder om kamper rett utenfor hovedstaden.

Kraftige sammenstøt mellom den statlige hæren og opposisjonen skal ha skjedd bare åtte kilometer fra sentrum av Damaskus, ifølge BBC.

Deres korrespondent i landet sier det er sjelden at det foregår kamper så nær regjeringsstyrkenes posisjoner, og antyder at dette er et tegn på at opprørernes selvtillit vokser.

Assad sa i et møte med sin nyutnevnte regjering tirsdag at han ikke tar hensyn til krav fra vestlige land om at han må gå av. Disse landene er bare ute etter å tjene sine egne interesser, framholdt han ifølge det offisielle nyhetsbyrået SANA.

 - Vi befinner oss i krigstilstand, og når man er i krig, må all politikk og all styrke settes inn på å sikre seieren. De vestlige landene bare tar, de gir aldri noe, og dette er bevist gang på gang, sa den syriske presidenten.