KRIG:  Dette bildet fra en amatørfortograf viser røyken etter et angivelig angrep på byen Homs. Syrias president al-Assad sier landet nå er i krig. Foto: AP Photo/Shaam News Network/NTB Scanpix
KRIG: Dette bildet fra en amatørfortograf viser røyken etter et angivelig angrep på byen Homs. Syrias president al-Assad sier landet nå er i krig. Foto: AP Photo/Shaam News Network/NTB ScanpixVis mer

Væpnede menn stormet statlig syrisk tv-stasjon

Tre ansatte drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Væpnede menn har stormet hovedkvartalet til en av Syrias regjeringsvennlige nyhetskanaler nå i morges, melder nyhetsbyrået Reuters.

Inntrengerne plantet eksplosiver i lokalene og drepte tre av de ansatte, ifølge statelig media.

- Terroristene plasserte eksplosiver i hovedkvartalet til al-Ikhbariya, etter at de hadde ransaket tvkanalens lokaler.

Deler av lokalet er fullstendig ødelagt, opplyser statlig media.

- Tre kolleger ble drept som følge av det brutale terroristangrepet, melder de videre.

Angrepet skjedde i byen Drousha, 20 kilometer fra hovedstaden Damaskus.

En ansatt ved stasjonen forteller at væpnede menn stormet to av tv-nettverkets bygninger, anholdt noen av vaktene før de sprengte deler av lokalene i lufta med eksplosiver, ifølge AP.

Han forteller han fikk bind for øynene og ble kjørt rundt 200 meter vekk fra lokalene. Deretter hørte han eksplosjonen.

- Jeg var livredd, forteller han AP over telefon.

Samtidig sier Syrias president Bashar al-Assad at landet er i krig, og aktivistene melder om kamper rett utenfor hovedstaden.

Kraftige sammenstøt mellom den statlige hæren og opposisjonen skal ha skjedd bare åtte kilometer fra sentrum av Damaskus, ifølge BBC.

Deres korrespondent i landet sier det er sjelden at det foregår kamper så nær regjeringsstyrkenes posisjoner, og antyder at dette er et tegn på at opprørernes selvtillit vokser.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Assad sa i et møte med sin nyutnevnte regjering tirsdag at han ikke tar hensyn til krav fra vestlige land om at han må gå av. Disse landene er bare ute etter å tjene sine egne interesser, framholdt han ifølge det offisielle nyhetsbyrået SANA.

 - Vi befinner oss i krigstilstand, og når man er i krig, må all politikk og all styrke settes inn på å sikre seieren. De vestlige landene bare tar, de gir aldri noe, og dette er bevist gang på gang, sa den syriske presidenten.