Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Væpnede politistyrker slo til mot Hells Angels i Oslo

Politiet med væpnet aksjon mot MC-klubben - tar beslag i hele eiendommen.

SPERRET AV: Politiet har slått ring rundt Hells Angels' klubbhus i Strømsveien på Alnabru i Oslo. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
SPERRET AV: Politiet har slått ring rundt Hells Angels' klubbhus i Strømsveien på Alnabru i Oslo. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Væpnet politi slår nå til mot Hells Angels sitt hovedkvarter på Alnabru i Oslo. Et område er sperra av og et stort antall politifolk deltar i aksjonen, melder NTB. 

Det var store bevæpnede politistyrker til stede.

Våpenbeslag Politiinspektør og leder av Seksjon for organisert kriminalitet i oslopolitiet, Einar Aas, forteller at dagens aksjon kommer som en følge av våpenbeslag politiet gjorde i hovedkvarteret i februar 2010 og januar 2011. I den første aksjonen ble det funnet fire ulovlige våpen. Under aksjonen i 2011 inndro politiet elleve ulovlige våpen.

- Det er det som er bakgrunnen for aksjonen. Som følge av de våpenbeslagene, er det tatt ut tiltale av Oslo statsadvokatembete. Når det har blitt tatt ut beslutning om tiltale av påtalemyndighetene, gjennomfører vi denne aksjonen med tanke på inndragning, sier Aas til Dagbladet.

Det betyr at staten inndrar eiendommen fra Hells Angels fordi den er blitt brukt til kriminell virksomhet.

Det har blitt spekulert i om eiendommen ble beslaglagt på bakgrunnn av en skattesak, det kjenner ikke Aas til.

- Politiets aksjon ikke kommer på bakgrunn av en skattesak.

- Overivrig handling John Christian Elden er oppnevnt som offentlig forsvarer for Hells Angels i forbindelse med eiendomsbeslaget.

- Dette virker som en veldig overivrig handling av påtalemyndigheten. De prøvde på det samme i 2011, men fikk avslag i retten. Det er derfor rart at de prøver seg igjen uten at det har skjedd noe nytt. Jeg har aldri hørt om beslag i et hus før, så her prøver noen å være kreative, opplyser Elden til Dagbladet.
Elden representerer huseieren Capitol Eiendom AS.
Skatt Øst avkrefter Skatt Øst avkrefter at de har noe med aksjonen på Alnabru.

- Denne aksjonen er uavhengig av oss, og vi har ikke initsiert noen aksjon i dag. Det er Oslo politiet som står bak denne aksjonen, sier kommunikasjonsrådgiver Dag Magnus Nilsen i Skatt Øst til Dagbladet.

Kriminalteknikere på stedet  - Politiet har hatt et tilslag som startet klokka 10. Det gikk rolig for seg. Personene som oppholdt seg i bygningen har nå forlatt stedet. Politiet foretar nå nødvendig etterforskning, sier innsatsleder i politiet Lise Dunham til Dagbladet.

Hun bekrefter at politiet tar beslag i hele eiendommen, som er Hells Angels' hovedkvarter.
 
Kriminalteknikere jobber nå på stedet, og politiets operative arbeid er ferdig.

- Det er bare kaos Det er full forvirring hos Hells Angels. HA-talsmann Rune «Supern» Olsgaard sier til Dagbladet at det hele er litt kaotisk i øyeblikket.

- Jeg må ringe deg om litt. Jeg venter på noen papirer nå fra skattemyndighetene for å finne ut av hva dette egentlig er. Akkurat nå er det svært uklart, sier Olsgaard til Dagbladet.

— Vi har fått et bokettersyn fra skattemyndighetene, og de mener at vi har leid ut for billig til oss selv. Derfor fikk vi et skattekrav på en million kroner, forteller Olsgaard til TV 2.

Dette kravet betalte de, men i forrige uke fikk de et nytt krav for 2012, på 50.000 kroner. Dette har ifølge Olsgaard betalingsfrist i første eller andre uke av november.

(Dagbladet kommer med mer)

ETTERFORSKER: Politiet gjør nå etterforskning på Hells Angels' hovedkvarter på Alnabru. Foto: Harals S. Klungtveit / Dagbladet
ETTERFORSKER: Politiet gjør nå etterforskning på Hells Angels' hovedkvarter på Alnabru. Foto: Harals S. Klungtveit / Dagbladet Vis mer
GIKK ROLIG FOR SEG: Innsatsleder Lise Dunham forteller at aksjonen gikk rolig for seg. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
GIKK ROLIG FOR SEG: Innsatsleder Lise Dunham forteller at aksjonen gikk rolig for seg. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling