Væpnede ranere slo til da diplomat tok ut 17,5 mill

Diplomaten fra Dubai tok ut «lommepenger» til sin rike og kongelige sjef.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tre maskerte ranere med våpen sto klare utenfor Bank of Dubais lokaler i Knightsbridge i London da en arabisk diplomat tok ut to millioner britiske pund i «lommepenger» til sin rike og kongelige sjef, skriver The Sun.

- Blåser hodet av deg - Gi meg pengene, hvis ikke blåser jeg hodet av deg, skal en av ranerne ha sagt til diplomaten som bar ut pengene i to stresskofterter til en ventende limousin.

Ranerne skal ha stukket av i en Vauxhall Insignia, men ble raskt stoppet av væpnet politi fra diplomatenheten. 

To av de mistenkte ranerne overga seg, mens den tredje fremdeles er på rømmen. Men han klarte ikke å komme seg unna med de to koffertene fulle av penger.

I tillegg fant politiet et pass, en telefon og to politi-lignende refleksvester. Vestene skal ha blitt brukt under ranet.
Kontantuttaket fra Bank of Dubais diskre kontor i London skal ha blitt gjort på vegne av et medlem av den arabiske kongefamilien. Det antas at det kan ha vært en av medlemmene av den oljerike Al Maktoum-familien i Dubai.

Innsideinfo Ifølge The Sun skal etterforskere mistenke at de tre ranerne kan ha brukt innsideinformasjon for å få gjennomført ranet.

- Det er vanlig at kontanter tas ut i forkant når en arabisk kongelig drar ut på en reise, og noen fikk trolig nyss om dette, sier en politikilde til avisa.

Hendelsen skjedde sist fredag, men ble først bekreftet i dag i en uttalelse fra bankens Dubai-baserte eierselskap Emirates NBD.

- Emirates NBDs London-kontor ble informert om det væpnede ranet utenfor bankens eiendom fredag ettermiddag. Offeret var en kunde på vei ut fra banken, står det i uttalelsen.