Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Væpnede ranere tok gissel i Kragerø

Storstilt politiaksjon etter væpnet ran og gisselsituasjon.

PÅGREPET: To personer er pågrepet etter et væpnet ran og en gisselsituasjon i Kragerø. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

TIPS OSS: Har du informasjon, bilder eller video fra stedet? SMS til 2400, e-post til 2400@db.no eller ring til 24 00 00 00.

To personer er pågrepet etter et væpnet ran og en gisselsituasjon i Kragerø.

Det melder Sør-Øst politidistrikt på Twitter.

Politiet fikk klokka 18.15 melding om at en kvinne ble overfalt og ranet på en adresse i Kragerø. Ranerne skal ha vært væpnet.

Deretter skal de to mannlige ranerne ha tatt med seg et kvinnelig gissel fra stedet og kjørt av gårde i et kjøretøy.

Etter en politiaksjon ble kjøretøyet stanset i tilknytning til E18, nord for Kragerø, skriver politiet.

Kvinnen skal være uskadd, ifølge politiet.

PÅGRIPELSE: Her blir en av mennene pågrepet ved Valle nord for Kragerø etter politiaksjonen: Foto: Kristoffer Isaksen
PÅGRIPELSE: Her blir en av mennene pågrepet ved Valle nord for Kragerø etter politiaksjonen: Foto: Kristoffer Isaksen Vis mer

Undersøker flere adresser

- Vi har hatt en hendelse der en dame trolig har blitt holdt som gissel eller blitt kidnappet av to gjerningsmenn. Akkurat nå har vi kontroll på to gjerningsmenn og fornærmede, men vi har en del arbeid videre framover.

Det sier politiets innsatsleder Øyvind Larsen på stedet.

Han opplyser at det ser ut til å gå bra med fornærmede.

- Vi har fortsatt en del adresser å undersøke og steg å følge opp. Vi er ennå bare i begynnelsen, sier Larsen videre.

La seg på hjul

Politistasjonssjef Øystein Skottmyr forteller at det kvinnelige gisselet klarte å ringe en nabo om hendelsen.

Deretter ringte naboen til politiet.

Da politiet rykket ut til adressen, ble de møtt av den svarte bilen som kjørte i stor fart vekk fra stedet.

- Vi ender med å kjøre etter, langs E18, før bilen ble stoppet av en veisperring ved avkjørselen til Valle, sier Skottmyr.

Sør-Øst politidistrikt rekvirerte både beredskapstroppen fra Oslo og politihelikoptre, men avlyste forespørselen da pågripelsen fant sted ikke lenge etter.

Politiet hadde søndag kveld ikke avhørt verken gjerningsmennene eller fornærmede i saken og kan følgelig ikke gi ut verken alder eller nasjonalitet på de involverte.

Havnet i dramaet

Kristoffer Isaksen havnet midt i politidramaet søndag kveld. Han kjørte tilfeldigvis forbi stedet hvor de to mennene ble pågrepet.

- Vi kjørte gamleveien fra Kragerø ut mot E18 og Valle. Da havna vi midt i det. Vi så begge to ble pågrepet av bevæpnet politi med skjold, sier Isaksen til Dagbladet.

Dagbladet har også snakket med andre personer som var vitne til pågripelsen. Fordi det var veisperringer på E18 ble en rekke trafikanter søndag kveld dirigert opp en avkjøring i retning Valle.

Det var her politiet slo til mot bilen og de to gjerningsmennene.

- Da vi kjørte opp avkjørselen hørte vi politibiler langt bak oss. Så kom gjerningsmennenes bil i full fart forbi oss, sier vitnet til Dagbladet.

AKSJON: Her blir begge mennene pågrepet. Foto: DBTV-tipser
AKSJON: Her blir begge mennene pågrepet. Foto: DBTV-tipser Vis mer

- Hendene over hodet

Da ble bilen raskt omringet av politiet, forteller vitnet.

- Politiet rettet våpen mot bilen. Da kom de to mennene ut med hendene over hodet. De ble lagt i bakken og satt håndjern på. Vi visste ikke hva det handlet om, men skjønte jo at det var veldig alvorlig, sier vitnet.

Under flukten kan gjerningsmennene «muligens kastet våpen» og / eller andre gjenstander ut fra kjøretøyet på E18 i nordgående retning, skriver politiet videre, som nå ber om tips i saken.

Så bagasje i veien

Dagbladet har vært i kontakt med også andre vitner som kjørte langs E18 på det aktuelle tidspunkt, blant annet en person som så ting i veibanen.

Vedkommende forklarer til Dagbladet at de først så en svart koffert med en rød stripe på i veien, så en sortgrå tøybag lenger bort i veien. Så ble vitnene møtt av full politiaksjon.

- Stakkars folk, tenkte vi, som hadde mista bagasjen sin. Vi visste jo ikke hva som hadde foregått, sier vitnet.

Dagbladet oppdaterer saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!