Væpnede smågutter drepte fem

NEW YORK (Dagbladet): To gutter på elleve og tretten år fra Jonesboro, Arkansas, kledde seg i kamuflasjedrakter, la seg i bakhold og startet en massakre på sine medelever på Westside Middle School i går. I den blodige massakren ble fire skolejenter og en lærer drept. Minst ni andre ble såret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Elevene og lærerne var på vei ut av skolen etter at brannalarmen var utløst da guttungene åpnet ild.

De morderiske tenåringene ble pågrepet da de forsøkte å flykte fra tragedien de hadde forårsaket. Politiet jaktet i natt på en tredje gutt som trolig utløste brannalarmen.
Da elever og lærere kom strømmende ut av skolebygningen, åpnet de to guttene ild fra sitt bakhold i skogbrynet. Der lå de, tungt bevæpnet med flere kraftige rifler og pistoler. En sperreild av kuler ble sendt inn i flokken av tenåringsjenter. Elevene trodde først at det var kinaputter de hørte. Først da de så at flere elever ble truffet av kuler og falt om, skjønte ungdommene at de ble beskutt. De forsøkte skrikende å flykte inn i skolebygningen igjen.

- Det lå unger over alt. Alle var blitt skutt.
Slik beskrev førstehjelperen Charles Jones kaoset i skolegården da hjelpemannskaper nådde fram.

Kjærlighetssorg?

Sheriffen i Jonesboro sa i går at politiet ikke kjenner til noe motiv for skytingen. De to ungguttene ga ingen forklaring da de ble pågrepet av politifolkene som ble varslet av noen som ringte og fortalte at skudd ble avfyrt ved skolen.

TV-selskapet CNN meldte i natt at kilder har fortalt at kjæresten til en av guttene nylig slo opp med ham. Andre kilder sier at den ene eller begge, guttene nylig fikk disiplinærstraff på skolen.
De to mistenkte guttene ble pågrepet like i nærheten av skolen. De var da iført kamuflasjeskjorter, kamuflasjebukser og kamuflasjeluer. Politikonstabel Terry McNatt sier at de ikke gjorde motstand. De hadde heller ikke sagt noe under pågripelsen. Politiet beslagla to rifler og flere andre våpen under arrestasjonen.

- Falt om

Karen Pate har en datter i sjette klasse på Westside Middle School. Hun arbeidet som frivillig i gymsalen da skytingen begynte. Da hun kom ut, så hun «jenter som falt om».

- Jeg hjalp en lærer som var skutt i magen, å komme seg ut av faresonen, slik at vi kunne begynne førstehjelp, sier Karen Pate til telegrambyrået AP.
- En elev var skutt i beinet. Hun var ute av stand til å gå og falt om i døråpningen,

- Fylt av sorg

I en uttalelse fra Kampala i Uganda der presidentparet er på offisielt besøk, sier Bill og Hillary Clinton at de er «lamslått og fylt av sorg» over tragedien i Jonesboro.

«Vi forstår ikke, og får kanskje aldri vite, hva som har drevet to ungdommer til å skyte inn i en folkemengde. Våre tanker og bønner går til ofrene, deres familier og hele samfunnet i Jonesboro,» sier president Clinton.
- Dette er en dypt sjokkerende hendelse. Våre tanker og medfølelse går til familiene til de som ble drept, sa visepresident Al Gore.

Oppringt

Sheriff Dale Haas fortalte umiddelbart etter tragedien i går at politiet fikk en oppringning om skytingen.

- Politiet forfulgte og pågrep de mistenkte guttene. De var tungt bevæpnet med rifler og pistoler da de ble pågrepet, sa sheriffen.

Sheriff Dale Haas gråt da han ga den første meldingen om skytingen.
- Femten elever er skutt og to er døde. De fleste er småjenter. To gutter er mistenkt for å ha skutt. Den ene er elleve. Den andre er tretten, sa sheriff Dale Haas. Sykehuset meldte seinere at tre til av de sårete var døde.
Han beskrev situasjonen på skolen etter skytingen som rent kaos.
- Det var det verste jeg har sett i dette distriktet noen gang. Hvem kunne tro at noe slikt som dette kunne skje i Jonesboro, Arkansas?
Skolen har 250 elever i sjette og sjuende klasse. Det var i går kveld uklart om de to guttene som mistenkes for skytingen, også er elever ved denne skolen.
Jonesboro har 46000 innbyggere og ligger ca 20 mil nordøst for delstatshovedstaden Little Rock.
I USA

TRAGEDIE: En av de drepte fraktes ut fra skoleområdet i Jonesboro, Arkansas.