Væpnet aksjon i Kautokeino

Mann skjøt mot annen mann, store politistyrker på plass utenfor bolighus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): En væpnet mann har forskanset seg i et hus i Kautokeino, etter å ha skutt mot en annen mann, og store politistyrker beleirer nå huset.

Vestfinnmark politidistrikt bekrefter opplysningene overfor Dagbladet.

- Det ble løsnet skudd tidligere i dag, og vi er nå på plass med store væpnede styrker for å pågripe mannen vi mener er ansvarlig for skytingen, sier Sissel Barman, fungerende stabssjef ved politidistriktet, til Dagbladet.

Det foreligger så langt ikke opplysninger om personskader. Politiet tror mannen er alene i huset, som ligger i en relativt grisgrendt del av Finnmarks-tettstedet.

- Det var mannen som det ble skutt mot, som meldte fra. Han er uskadd, forteller Barman, som ikke vet hva som er bakgrunnen for episoden, eller hvilket våpen som ble brukt.

Barman opplyser at meldingen om skytingen kom inn til politiet i 17-tida, og at styrkene, som er samlet sammen fra hele det vidstrakte politidistriktet, har vært på plass utenfor huset store deler av kvelden.

- Vi har godt håp om at situasjonen skal bli avklart snart. Vi har en god idé om hvor han befinner seg, og prøver å komme i kontakt med ham, sier hun.

- Er det psykiatri inne i bildet her?

- Vi vet så langt ingenting om den mistenkte, han er ukjent for oss, er svaret.