Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Væpnet aksjon ved Mosseporten senter avsluttet - situasjonen avklart

Trusselen var rettet konkret mot Mosseporten senter og navngitte personer.

ANONYM TRUSSEL: Etter en anonym melding har politiet iverksatt vakthold ved Mosseporten senter i Østfold og ber folk holde seg unna.
Foto: Britt K. Andersen / NTB scanpix
ANONYM TRUSSEL: Etter en anonym melding har politiet iverksatt vakthold ved Mosseporten senter i Østfold og ber folk holde seg unna. Foto: Britt K. Andersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Østfold meldte ved 15-tida tirsdag ettermiddag at de hadde mottatt en anonym melding som gjorde at de iverksatte vakthold ved Mosseporten senter utenfor Moss sentrum. Politiet var tungt bevæpnet og ikledd verneutstyr.

Kl. 16:04 melder politiet at de anser situasjonen som avklart, og at normal drift ved senteret kan gjenopptas. Samtalen kom fra utlandet, og sammenholdt med andre opplysninger gjorde det at politiet valgte å avslutte aksjonen. Etterforskningen for å identifisere innringeren pågår fortsatt.

Konkret trussel

Politiet opplyser via Twitter at trusselen var spesifikt rettet mot Mosseporten senter, og skulle også gjelde navngitte personer. Politiet fikk raskt kontroll på disse.

TRUSSELSITUASJON: Politiet har kontroll på flere navngitte personer etter en trusselsituasjon ved Mosseporten senter. Etter en anonym melding har politiet iverksatt vakthold ved Mosseporten senter i Østfold og ber folk holde seg unna.
Foto: Britt K. Andersen / NTB scanpix
TRUSSELSITUASJON: Politiet har kontroll på flere navngitte personer etter en trusselsituasjon ved Mosseporten senter. Etter en anonym melding har politiet iverksatt vakthold ved Mosseporten senter i Østfold og ber folk holde seg unna. Foto: Britt K. Andersen / NTB scanpix Vis mer

Politiet ba folk om å ikke oppsøke senteret og følge politiets anvisninger på stedet.

Moss Avis skriver videre at aksjonen ble igangsatt etter at Moss kommune fikk en telefon fra en mannsperson som sa han kom til å skade mennesker inne på senteret.

Fra utlandet

Politiet vet foreløpig ikke hvem som står bak trusselen, men melder via Twitter at samtalen sannsynligvis kom fra utlandet. De anser det derfor som lite sannsynlig at innringeren befinner seg i Norge. De jobber med å identifisere aktuelle trusselkandidater.

- Politiet er bevæpnet, men de anser ikke trusselen mer alvorlig enn at folk kontrolleres på vei inn og ut av senteret, noe som blir gjort for at det skal være trygt å handle, sa innsatsleder Arne Hermansen til Moss Avisnår aksjonen fortsatt pågikk.

Politiet var også til stede med væpnet mannskap ved Rygge Storsenter og Moss Amfi.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling