Væpnet aksjon

I natt aksjonerte tungt bevæpnet politi på marinebasen Haakonsvern i Bergen etter at det var hørt skudd inne i en av kasernene. Det var i natt uvisst om noen var skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Politiet sendte store styrker til marinebasen, og fikk bistand fra militærpolitiet. Ekstra politistyrker ble kalt inn fra frivakt i går kveld.

- Vaktmannskapene på basen meldte fra til politiet 21.05 om at de hadde hørt skudd, sier vaktsjef Karsten Rongved i Hordaland politidistrikt til Dagbladet.

Mørklagt

Informasjonssjef Gunnar Vetlejord på Haakonsvern, sier at vaktmannskapene på marienebasen hørte to smell i går kveld, antagelig to skudd inne på Kaserne Øst.

Like før klokka 01.00 var politistyrkene klare til å aksjonere mot kasernen inne på marinebasen. Den seks etasjer høye bygningen huser soldater. Det kan ha vært et 30-talls personer i bygningen. Bygget ble mørklagt, og politiet lot brannalarmen gå før de gikk inn i huset klokka 01.15. Men ingen kom ut.

Klokka 02.00 i natt gjennomsøkte politiet bygningen etasje for etasje.

Det er to kaserner for de vernepliktige. Skuddene ble hørt fra tredje etasje i Kaserne Øst. Ut over natta var det fortsatt folk inne i denne kasernen.

- Politiet antar at det befinner seg mennesker inne i kasernen, men vi har ingen opplysninger om at de er utsatt for en gisselsituasjon, sier Gunnar Vetlejord.

Operativ uteleder Bengt Angeltvedt opplyste i natt at 11 personer kom ut av kasernen etter at de mulige skuddene falt. De ble umiddelbart avhørt av politiet.

Folk i den andre kasernen - den vestlige - ble evakuert.

- Vanskelig oppdrag

Hele området ble avsperret mens den væpnede aksjonen pågikk.

Ved 02-tida i natt var det ikke kommet opplysninger om at personer var skadd, men situasjonen var fortsatt uavklart.

Først ved 02.30-tida hadde politiet gjennomsøkt første etasje i bygningen.

- Det er en spesiell situasjon når det er så mange væpnede personer samlet på et lite områder. Vi tar alle forholdsregler. Vi anser dette som et meget vanskelig oppdrag fordi det befinner seg så mange våpen inne på området, Vi må gå varsomt fram, sier vaktsjef Karsten Rognved i Hordaland politidistrikt til Dagbladet.

Ikke tillatt

Forsvaret har stengt veien inn til Haakonsvern. Ut på natta kom det mange soldater tilbake til basen etter å ha vært på fest. Disse ble innkvartert på befalsmessen «Briggen». Forsvaret har regler om at det ikke er tillatt å ha våpen eller skudd inne på kasernene.

AVSTENGT: Haakonsvern ble helt avstengt da politiet aksjonerte i natt. Soldater som kom tilbake fra bytur, ble stoppet og nektet adgang til marinebasen. Politiet sendte store styrker og fikk bistand fra militærpolitiet etter at det i går kveld ble avfyrt skudd inne i en av kasernene. Ekstra politistyrker ble kalt inn fra frivakt.
TO SKUDD: - Vaktmannskapene hørte to smell i går kveld, antagelig to skudd inne på Kaserne Øst, sa informasjonssjef Gunnar Vetlejord (t.v.) og kommandør og sjef på Haakonsvern, Åsmund Andersen da de orienterte pressen i natt.