Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Væpnet bankran i Drøbak

Politiet jakter på gjerningsmann som har truet til seg et ukjent beløp.

RANET:  DnB NORs filial i Drøbak ble i ettermiddag ranet. Gjerningsmannen stakk av fra stedet. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
RANET: DnB NORs filial i Drøbak ble i ettermiddag ranet. Gjerningsmannen stakk av fra stedet. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): DnB NORs filial i Drøbak ble i ettermiddag ranet. Politiet mottok melding om ranet klokka 14.21 i ettermiddag.

- En mannsperson har truet til seg et ukjent beløp. Ransmannen forsvant til fots med en svart bag, opplyser fungerende politisjef Marianne Tesaker ved Follo politidistrikt til Dagbladet.

Gjerningsmannen forsvant nedover mot Drøbak sentrum. Det skal kun ha vært én gjerningsperson.

Bevæpnet - Alt tilgjengelig mannskap jakter på mannen, og vi har bevæpnet oss, sier innsatsleder Svein Walle ved Follo politidistrikt til Dagbladet.
 
Raneren har en kraftig kroppsbygning, og er om lag 170 centimeter høy. Han var ikledd mørk jakke med lyse striper rundt hals og håndledd, mørke jeans og sorte joggesko, opplyser politiet.

Han var iført en finlandshette da han utførte ranet, men tok av seg hetta da han kom ut av banken . Gjerningsmannen er trolig av utenlandsk opprinnelse, og snakker gebrokkent engelsk. Han er bevæpnet.

- Vitner har beskrevet det som en pistolliknende gjenstand, sier Tesaker.

- Lagt ned på gulvet
Det var om lag ti personer i banken da ranet ble begått. Politiet har fått melding om at enkelte skal ha blitt truet av gjerningsmannen.

- Vi har fått høre at noen har blitt lagt ned på gulvet inne i banken. Det skal også ha vært en episode hvor én person ble dratt inn gjennom døra da ransmannen var på vei ut eller inn, og et forsøk på å låse en dør, sier Walle.

Follo politidistrikt søker med politihelikopter og hunder etter ransmannen, og har satt opp veisperringer for å sjekke alle biler på vei inn og ut av Drøbak. De har også varslet de omkringliggende politidistriktene.

- Vi søker både til lands og til vanns. Det som kan krype og gå hos oss er satt inn i jakten på mannen, sier Tesaker.

Var kunder i banken DnB NOR opplyser at det var kunder til stede i banken da ranet ble gjennomført.

- Jeg vet ikke hvor mange det var, men det er et relativt lite kontor, sier informasjonssjef Aud-Helen Rasmussen i DnB NOR til Dagbladet.
- Vi har ledere og sikkerhetsfolk på stedet, og det som er viktig for oss er å ta vare på kunder og ansatte i en vanskelig situasjon. Det er klart at det er en traumatisk opplevelse å oppleve et ran, sier informasjonssjefen.

- Dette er jo dessverre en situasjon vi må trene på og har trent på. Men man kan aldri forberede seg 100 prosent på det, sier Rasmussen.

Avsperret DnB NOR ønsker ikke å kommentere opplysningene om at personer inne i banken skal ha blitt truet til å legge seg ned.

- Det blir opp til politiet å avhøre de som var til stede under ranet. Den informasjonen våre ansatte og de kundene som var til stede gir dem, blir viktig i etterforskningen, sier kommunikasjonsdirektør Thomas Midteide i DnB NOR.
Åge Nyhus stod på torget i Drøbak da han hørte sirener, og gikk bort til DnB NORs filial på andre siden av torget.

- Det står en politibil her, og hele området er avsperret. En del folk har samlet seg for å finne ut hva dette er, sa Nyhus til Dagbladet rett i etterkant av ranet.

ALT TILGJENGELIG MANNSKAP:  Politiet har satt inn alt av tilgjengelig mannskap i jakten på ransmannen, opplyser innsatsleder Svein Walle (t.v) ved Follo politidistrikt. Det er uklart hvor mye penger mannen har fått med seg. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
ALT TILGJENGELIG MANNSKAP: Politiet har satt inn alt av tilgjengelig mannskap i jakten på ransmannen, opplyser innsatsleder Svein Walle (t.v) ved Follo politidistrikt. Det er uklart hvor mye penger mannen har fått med seg. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media