Væpnet desperado rømte i båt

OSLO/ÅLESUND: Store politistyrker jaktet i natt på en bevæpnet dansk mann som prøvde å ta med seg et håndvåpen og ammunisjon om bord på Braathens-flyet til Oslo. Den desperate flypassasjeren sprang av gårde og truet til seg en båt med skytevåpenet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Muligens avverget vi en flykapring, sier regionsdirektør Egil Løksa ved Luftfartsverket i Møre og Romsdal.

- En meget alvorlig hendelse ble avverget, sier politiinspektør Ingar Bøen ved Sunnmøre politidistrikt til Dagbladet.

Våpendesperadoen ble seint i går sett roende aleine i Vigrafjorden i en liten båt med et ladd skytevåpen. Politiet fikk i går kveld tillatelse til å bære våpen. De betegner mannen som farlig og desperat.

Motoren virket ikke

Securitas-vaktene fikk litt av et sjokk da bagasjen til flypassasjeren, som skal være mellom 30 og 35 år, ble gjennomlyst i røntgenmaskinen like etter klokka 20 i går kveld. På skjermen dukket det opp et stort håndvåpen og mye ammunisjon. - Han ble spurt om han hadde bæretillatelse. Mannen reagerte med å skyve vakten til side, sier regiondirektør Egil Løksa i Luftfartsverket i Møre og Romsdal til Dagbladet.

Flypassasjeren, som etter all sannsynlighet er dansk, kastet seg deretter inn i røntgenmaskinen, grabbet til seg håndbagasjen og løp av gårde.

Ferden gikk videre til småbåthavna i Gjøsundet på øya Vigra. Her truet han til seg en 16- 17 fots båt med skytevåpenet. Ifølge politiet var det ikke mulig å starte motoren, og dermed startet han å ro i retning mot Haram-fastland og Bjørnøya.

Falsk navn

Politiet jaktet i natt i mørket på den væpnede desperadoen.

- Mannen brukte etter all sannsynlighet et falskt navn på billetten. Vi vet ikke identiteten hans. Det var heller ikke et overvåkingskamera ved sikkerhetskontrollen. Mannen ble tatt i en stikkontroll, sier Ingar Bøen ved Sunnmøre politidistrikt til Dagbladet ved 24-tida.

Braathens-flyet, BU 425, skulle til Oslo. Flyet var omtrent halvfullt da det etterhvert tok av fra Vigra i retning hovedstaden.

- Jeg har aldri hørt om slike hendelser på norske flyplasser tidligere. Men jeg vil ikke kommentere saken ytterligere, sier informasjonsdirektør Audun Tjomsland i Braathens.