Væpnet desperado rømte i båt

OSLO/ÅLESUND: Store politistyrker jaktet i natt på en bevæpnet dansk mann som prøvde å ta med seg et håndvåpen og ammunisjon om bord på Braathens-flyet til Oslo. Den desperate flypassasjeren sprang av gårde og truet til seg en båt med skytevåpenet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Muligens avverget vi en flykapring, sier regionsdirektør Egil Løksa ved Luftfartsverket i Møre og Romsdal.

- En meget alvorlig hendelse ble avverget, sier politiinspektør Ingar Bøen ved Sunnmøre politidistrikt til Dagbladet.

Våpendesperadoen ble seint i går sett roende aleine i Vigrafjorden i en liten båt med et ladd skytevåpen. Politiet fikk i går kveld tillatelse til å bære våpen. De betegner mannen som farlig og desperat.

Motoren virket ikke

Securitas-vaktene fikk litt av et sjokk da bagasjen til flypassasjeren, som skal være mellom 30 og 35 år, ble gjennomlyst i røntgenmaskinen like etter klokka 20 i går kveld. På skjermen dukket det opp et stort håndvåpen og mye ammunisjon. - Han ble spurt om han hadde bæretillatelse. Mannen reagerte med å skyve vakten til side, sier regiondirektør Egil Løksa i Luftfartsverket i Møre og Romsdal til Dagbladet.

Flypassasjeren, som etter all sannsynlighet er dansk, kastet seg deretter inn i røntgenmaskinen, grabbet til seg håndbagasjen og løp av gårde.

Ferden gikk videre til småbåthavna i Gjøsundet på øya Vigra. Her truet han til seg en 16- 17 fots båt med skytevåpenet. Ifølge politiet var det ikke mulig å starte motoren, og dermed startet han å ro i retning mot Haram-fastland og Bjørnøya.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer