Væpnet gjeng ranet folk på gata i Oslo

Midt i utelivsbydelen Grünerløkka. Politiet: - Ransmann i GHB-rus.

PÅGREPET STJÅLET BANKKORT:  Takket være stort politioppbud og et våkent vitne utenfor utestedet Blå på Grünerløkka, ble en av de mistenkte ransungdommene pågrepet i en drosje noen minutter etter med et stjålet bankkort i lomma. Foto: SVEIN GUSTAV WILHELMSEN.
PÅGREPET STJÅLET BANKKORT: Takket være stort politioppbud og et våkent vitne utenfor utestedet Blå på Grünerløkka, ble en av de mistenkte ransungdommene pågrepet i en drosje noen minutter etter med et stjålet bankkort i lomma. Foto: SVEIN GUSTAV WILHELMSEN. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Politiet i Oslo har satt inn store ressurser for å oppklare minst tre væpnede gjengran på åpen gate mot tilfeldige ungdommer og voksne på byen på Grünerløkka og Kampen natt til søndag.

Politiet har mistanke om at lørdagskveldens ransbølge er begått i GHB-rus.

Ved 01.30-tiden var en mann pågrepet med et stjålet bankkort, og store politistyrker jaktet på åtte-ni andre unge menn på Grünerløkka og langs Akerseelva - et område i hovedstaden kjent for uteliv og narkohandel.

Fire tilVed 05-tiden pågrep politiet fire menn i 18-20 årsalderen etter at en minibankkunde ble ranet i Torggata noen hundre meter fra de første ransstedene. De var i ferd med å bli avhørt i 11.30-tiden søndag. Før avhør regnet politiet det for sannsynlig at de tilhører samme ransgjeng.

- I de to siste tilfellene har åtte-ti menn i 18-20 års alderen av somalisk opprinnelse opptrådt i flokk, truet med pistol og angrepet tilfeldig forbipasserende med slag og spark mot hodet.

- Vi har ikke opplevd en slik massiv gateransbølge her i byen på den tid jeg kan huske, og vi ser svært alvorlig på situasjonen, sier operasjonsleder Finn Belle i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer