Væpnet jakt etter skytedrama i Sandefjord

Politiet jakter på to gjerningsmenn som i 23-tiden skjøt en mann i låret. Skuddet falt i et villastrøk utenfor Sandefjord-sentrum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To menn oppsøkte et par hjemme i eneboligen deres lørdag kveld. Mannen som bodde der ble skutt i låret med et småkalibret håndvåpen, før gjerningsmennene stakk fra stedet med bil.

Store væpnede politistyrker jaktet i natt på mennene. Politiet kjenner foreløpig ikke bakgrunnen for skyteepisoden. De utelukker ikke at det kan ha vært et rent torpedooppdrag. Offeret og kvinnen han bor med er begge kjenninger av politiet.

I avhør i natt har kvinnen forklart at hun ikke vet hvorfor mennene oppsøkte boligen deres. Mannen som ble skutt, vil bli avhørt i løpet av tirsdagen. Han ble i natt operert på Vestfold sentralsykehus i Tønsberg. Kula skal ha truffet lårbeinet, men det skal ikke være fare for livet hans.

- Vi kjenner ikke identiteten til gjerningsmennene, men vi har fått en nogenlunde beskrivelse av dem og fluktbilen, sier vaktsjef Ole Kristian Skodde ved Sandefjord politidistrikt til Dagbladet :på nettet.

Politiet trappet i dag tidlig ned på antall patruljer involvert i jakten, men de vil fortsette letinga utover formiddagen.

Skuddramaet skjedde i et villastrøk utenfor Sandefjord sentrum like før klokken 23 mandag. Det skal ha tatt kun kort tid fra mennene ankom til skuddet ble avfyrt. Mannen som ble skutt i låret er i 30 år, mens samboeren hans er 20.

Omkringliggende politidistrikt er også varslet, og er på jakt etter en liten mørk bil med to høye menn i.