Væpnet kafe-ran i Oslo

Bagel & Juice på Grünerløkka i Oslo ble i kveld ranet for 15 000 kroner av en tenåring med pistol.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Midt under den mest hektiske delen av lørdagskvelden spaserer en ung gutt i 17-års alderen inn på Café Bagel & Juice på Grünerløkka. Han bestiller en Fanta og setter seg ned og betrakter betjeningen som er i ferd med å stenge stedet. Mens noen av de siste stamgjestene ennå sitter spredt rundt i lokalet reiser han seg, går frem til disken og trekker pistolen.

- Han virket veldig profesjonell, sier den ennå oppskakede servitøren Dag Lundquist (21). Gjestene som fortsatt satt her merket ikke engang hva som foregikk, legger han til.

Med dempet stemme ba han servitøren om å gi ham alle sedlene i kassen. «Det holder » sa han, samlet sammen rundt 15 000 kroner i sedler og beordret Lundquist inn på bakrommet. Uanfektet har han så gått forbi de øvrige gjestene og forsvunnet fra stedet.

Politiet hadde lørdag kveld ikke annet å gå etter enn en delvis beskrivelse av guttens bekledning. Han var iført sorte bukser, en grå skjorte muligens med gul genser under. Det er usikkert hvilken retning av Thorvald Meyersgate han tok da han forlot åstedet, men politiet er interessert i vitner som kan ha gjort observasjoner i strøket rundt klokken 20.00.

Dette er det andre Café-ranet i indre Oslo i løpet av en drøy uke. Natt til fredag forrige helg ble Terningen Kafé i Møllergata i Oslo sentrum ranet for 10 000 kroner.

VÆPNET KAFE-RAN: Politiet var raskt på stedet da Bagel & Juice ble ranet lørdag kveld.