Væpnet kolonne observert i nær grensa til Ukraina

- Ingen av soldatene eller kjøretøyene hadde standard militære identifikasjonsmerker.

SATELITT-BILDER Satelittbilde, som ble frigjort til pressen i dag, er datert 23. juli 2014. - Bildene, som er tatt i slutten av august, skildre enheter fra russisk selvgående artilleri, beveger seg i en konvoi gjennom den ukrainske landsbygda, sier NATO i en uttalelse. Foto: EPA/NATO/SCANPIX
SATELITT-BILDER Satelittbilde, som ble frigjort til pressen i dag, er datert 23. juli 2014. - Bildene, som er tatt i slutten av august, skildre enheter fra russisk selvgående artilleri, beveger seg i en konvoi gjennom den ukrainske landsbygda, sier NATO i en uttalelse. Foto: EPA/NATO/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En journalist fra nyhetsbyrået Reuters observerte torsdag en kolonne med pansrede kjøretøyer og soldater som kjørte gjennom et område rett overfor grensen til Ukraina.

Ingen av soldatene eller kjøretøyene hadde standard militære identifikasjonsmerker. Reuters-journalisten så imidlertid et Mi-8-helikopter med en rød stjerne, lik russiske militærsymboler, som landet ved siden av et militært førstehjelpstelt.

Kolonnen kjørte østover, vekk fra den ukrainske grensen, gjennom et åpent landskap nær landsbyen Krasnodarovka i Rostov-regionen.

Området ligger rundt 3 kilometer fra den ukrainsk-russiske grensen og 30 kilometer fra den ukrainske byen Starobesjeve, som ukrainske myndigheter hevder russiske styrker okkuperte etter at de krysset grensen, som en støtte til de prorussiske separatistene i Ukraina.

Kolonnen besto av to pansrede kjøretøyer, seks militære lastebiler og en militær gravemaskin. Soldatene i de pansrede kjøretøyene var skitne i ansiktet, og en av dem hadde en bandasje i ansiktet. En av lastebilene hadde en knust frontrute og knuste frontlys og ble slept av en annen lastebil.

(NTB)