Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Væpnet mann krasjet med politiet

Forsvant i tettbebodd område i Groruddalen.

VÆPNET: Politiet tok alle forholdsregler i jakten på den væpnede mannen - som ved midnatt fortsatt ikke var tatt. Foto: AGNETE BRUN/DAGBLADET
VÆPNET: Politiet tok alle forholdsregler i jakten på den væpnede mannen - som ved midnatt fortsatt ikke var tatt. Foto: AGNETE BRUN/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Væpnet politi lette i flere timer etter en antatt bevæpnet mann på flukt i Groruddalen i Oslo. Onsdag morgen er han likevel fortsatt på frifot.

Mannen krasjet inn i en politibil før han sprang til skogs ved 21-tiden tirsdag kveld.

- Patruljen ønsket å stoppe mannen, og det viste seg at bilen var stjålet fra Hedmark. Da bilen ble stjålet, lå det to jaktvåpen, to haglgevær, i den. Disse er nå borte fra bilen, uten at vi vet med sikkerhet om biltyven er bevæpnet med haglene, sier operasjonsleder Kjetil Kroken i Oslo politidistrikt til NTB.

Lot bilen stå
- Han kom kjørende i stor fart med en stor grå bil. Men det var en blindvei, og han måtte forlate bilen, forteller Martin (15) til Dagbladet.

15-åringen og kamerater sto på Apalløkka på Ammerud og så mannen legge på sprang mot nabobydelen Rødtvet.

Patruljer med hunder samt et poltihelikopter har deltatt i letingen, og et stort område på Rødtvet har vært sperret av - uten resultat.

Innsatsleder Tor Olav Heggen forteller at Oslo-politiet først ble oppmerksom på mannen fordi han kjørte en bil som tidligere var meldt stjålet i Hedmark.

- Da kjørte han inn i en av våre patruljer og flyktet, sier Heggen til Dagbladet.

Jaktvåpen
Politiet var klar over at det lå et jaktvåpen inne i bilen da den ble stjålet. Våpenet er nå borte, og det antas at mannen, som skal være ca. 180 cm høy og ha rødlig tynt hår, har tatt det med seg.

Mannens identitet er kjent for politiet, som i 22.50-tida trappet ned aksjonen på Rødtvet, et av landets mest tettbebodde områder.

STORSTILT JAKT: Store politistyrker ble utkalt i jakten på våpenmannen. MMS-foto: HARALD S. KLUNGTVEIT
STORSTILT JAKT: Store politistyrker ble utkalt i jakten på våpenmannen. MMS-foto: HARALD S. KLUNGTVEIT Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling