Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Væpnet mann tatt etter biljakt

Politiet klarte ved 06.30-tida å torpedere bilen til en væpnet mann ved Bygdøy-lokket i Oslo. Politiet bekrefter at mannen avfyrte skudd under biljakten. Det dannet seg lange bilkøer vestover på E 18.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den ville biljakten startet på E18 ved Vinterbro i Akershus. Politiet i Follo fikk melding fra en bilfører om en annen bilfører i en rød Volvo som kjørte vinglete. Politiet tok i morgentimene i dag opp jakten på bilen hans langs E 18 inn mot Oslo.

Avfyrte skudd

Inne i Oslo politidistrikt forsøkte politiet å stanse mannen, og det ble løsnet skudd.

- Det vi veit er at mannen som ble forsøkt stanset avfyrte skudd. Den er usikkert om det var rettet mot våre politifolk, sier politibetjent og vaktsjef Tommy Arras ved Follo politidistrikt til Dagbladet.no.

Skuddløsningen skjedde i Oslo politidistrikt, og politiet i Follo kan foreløpig ikke si eksakt hvor skuddløsningen skjedde. Follo-politiet opplyser at mannen skjøt med et gevær, men det er usikkert hvilken type.

Ingen personer kom til skade under biljakten og skuddløsningen.

Torpedert og pågrepet

Politi fra både Follo og Oslo deltok i bilforfølgelsen, som ifølge Radio 1 endte like ved Bygdøy-lokket i Oslo, der politiet torpederte desperadoens bil og pågrep ble mannen i 06.30-tida. Minst én politibil ble påført betydelige materielle skader.

- Den pågrepne vil nå bli behandlet på vanlig måte, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt Ellen Ulvin til NTB like etter klokka 08.

Ifølge NRK har politiet mistanke om at mannen var påvirket av rusmidler, og han ble derfor sendt til legeundersøkelse.

Lang kø

Ifølge Radio 1 var det et voldsomt politioppbud da mannen ble pågrepet, og det dannet seg raskt lange bilkøer på E 18 vestover i retning Asker og Bærum.

Det oppsto ikke særlig kø på E 18 på vei innover mot Oslo sentrum.

Hele Norges coronakart