Væpnet miljøverner med eksplosiver holder gisler i Discovery Channel-bygningen

Skal ha avfyrt minst ett skudd.

GISSELDRAMA: Politiet holder folk borte fra gisselstedet mens de forhandler med den radikale miljøverneren James Jay Lee som skal ha tatt flere gisler i Discovery Channel-bygningen. Foto: AP Photo/Jose Luis Magana/Scanpix
GISSELDRAMA: Politiet holder folk borte fra gisselstedet mens de forhandler med den radikale miljøverneren James Jay Lee som skal ha tatt flere gisler i Discovery Channel-bygningen. Foto: AP Photo/Jose Luis Magana/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Store politistyrker, blant annet spesialstyrken SWAT, har omringet Discovery Channel-bygningen i Silver Springs i Maryland etter at en væpnet mann med eksplosiver identifisert som James Jay Lee (43) hadde tatt seg inn i bygningen.

Han har tatt flere gisler, opplyser brannsjef Ricard Bowers til CNN. Politiet forhandler nå med Lee, som ifølge TMZ krever å få snakke med Discovery Channel-sjefene.

- Vi forhandler med ham nå, og håper han vil slippe gislene og overgi seg fredelig, sier politisjef Tom Manger ved Montgomery-politiet på en kort pressebrief utenfor bygningen.

REVOLUSJONÆR: James Jay Lee skriver på MySpace-siden at det er på tide med en revolusjon. Foto: Faksimile av MySpace-siden
REVOLUSJONÆR: James Jay Lee skriver på MySpace-siden at det er på tide med en revolusjon. Foto: Faksimile av MySpace-siden Vis mer

Et øyenvitne forteller til TV-stasjonen ABC 7 News at det er 30-40 sykebiler på stedet.

Kanalen melder at mannen skal ha gått inn i lobbyen, avfyrt et skudd og sagt:
- Ingen drar herfra!

Discovery Channel skal ha mottatt trusler i forkant fra James Jay Lee, som tidligere skal ha demonstrert foran bygningen. Ifølge den lokale TV-stasjonen WUSA 9 TV skal gisseltakeren ha sendt en lang liste med krav til Discovery Channel. Kravene kan du finne her, og er signert Lee. Linken fører til et Google-arkiv etter at siden gikk ned etter stor pågang.

SENDTE KRAV: Den radikale miljøverneren James Jay Lee sendte 11 krav til Discovery Channel. Foto: Privat
SENDTE KRAV: Den radikale miljøverneren James Jay Lee sendte 11 krav til Discovery Channel. Foto: Privat Vis mer

I skrivet framkommer det at Lee mener Discovery Channel ikke har gjort nok for miljøet, og mener kanalen bør oppfordre folk til å stoppe å tilføre flere «skitne menneskebarn» til verden, fordi det bidro til et ytterligere dårligere miljø.

Lee er en radikal miljøverner og har i flere år protestert mot Discovery Channels TV-programmer om miljø. Han hevder deres program skader miljøet.

I 2008 ble han arrestert for uanstendig oppførsel i en annen protest foran Discovery Channel-bygningen. Da skal han ha kastet penger i lufta og fortalte at han gjorde det fordi penger «ikke betyr noe. Penger er søppel.» Du kan se denne demonstrasjonen i YouTube-vinduet i høyremargen.

ÅSTEDET: Flere personer er tatt til gissel etter at den radikale miljøverneren James Jay Lee gikk inn i bygningen med våpen og eksplosiver. Foto: AFP PHOTO/Jewel Samad/Scanpix
ÅSTEDET: Flere personer er tatt til gissel etter at den radikale miljøverneren James Jay Lee gikk inn i bygningen med våpen og eksplosiver. Foto: AFP PHOTO/Jewel Samad/Scanpix Vis mer

En barnehage som holder til i bygningen er evakuert, mens ansatte i Discovery Channel har fått beskjed via mail om å holde seg ved sine kontor, melder The Washington Post.

Discovery-ansatte Lisa Lucas forteller til kanalen at ansatte har låst seg inn på sine kontor. Hun var selv ute til lunsj da det skjedde, men har snakket med flere av sine kollegaer.

- Vi hørte plutselig pop, pop, pop, pop, pop, sier hun.

Politiet har foreløpig ikke bekreftet at flere skudd er avfyrt.