Væpnet politi jager knivmenn på Jæren

Tok seg inn i to hus og stakk tenåringer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Væpnet politi jager to eller flere knivmenn på Varhaug på Jæren etter at to ungdommer på henholdsvis 19 og 14 år ble knivstukket hjemme hos seg selv med kort mellomrom i går kveld. Det antas at det dreier seg om de samme gjerningsmennene, som tok seg inn i husene til ofrene.

Stukket mens han sov

- Vi fikk melding klokka 23.36 om at en 19-åring var blitt stukket i foten mens han sov. To personer skal ha stukket fra stedet, forteller operasjonsleder Einar Bråstad ved Rogaland politidistrikt til Dagbladet.no.

- Så, etter elleve minutter, fikk vi inn en melding om en ny knivstikking ikke langt fra den første. Denne gangen var det en 14 år gammel gutt som var stukket i brystet hjemme hos seg selv. Han ble kjørt til Stavanger universitetssykehus og er alvorlig skadd, men stabil og utenfor livsfare, sier operasjonslederen.

Alle disponible styrker i hele Rogaland er utkalt og jaktet på gjerningsmennene i natt.

- Vi jobber på bred front og har konkrete spor å gå etter, blant annet i Sandnes, opplyser Oddvar Tengesdal, lensmann i Hå, til Dagbladet.no.

Hemmelighetsfull

- Har dere noen idé om hvem gjerningsmennene kan være, for eksempel om de tilhører noe spesielt miljø?

- Jeg vil ikke si noe mer enn at vi har konkrete spor, svarer lensmannen.

Varhaug, som er administrasjonssenter i Hå kommune, er et lite stasjonstettsted med ca. 2500 innbyggere.

- Det er normalt lite kriminalitet her på Jæren, og vi ser svært alvorlig på dette. Hele Rogaland politidistrikt samarbeider om denne saken, som vi håper å ha løst snart, sier lensmann Oddvar Tengesdal til Dagbladet.no.