Væpnet politi omringet p-hus på Fornebu

- Mest sannsynlig en fotograf, sier politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Væpnet politi sperret i ettermiddag av store områder rundt Fornebu etter at vitner har sett en væpnet person sittende i parkeringshuset.

Fryktet skyting

- Politiet har sperret av store områder her. Væpnet politi har omringet parkeringshuset og bygningen jeg sitter i, som er it-bygningen her på Fornbu, fortalte it-konsulent Thomas Lien til Dagbladet.no.

Lien jobber i it-firmaet Edium. Alle ble bedt om å holde seg innendørs.

- Vi har ikke muligheter til å gå ut. Jeg snakket med en politimann i stad og han sa at det var oppstått en situasjon og at det kunne blitt skyting, sa Lien til Dagbladet.no mens aksjonen pågikk.

Aksjonen ble avsluttet uten at personen ble funnet.

Trente i hangar

- Vi har finkjemmet området og ikke funnet noenting. Det kan ut som om vitne har sett en fotograf fra pressen, som har båret på fotoutstyr. Vi fikk kun inn en melding, sier operasjonsleder ved Asker og Bærum politidistrikt, Marlow Grandalen, til Dagbladet.no.

Politiets beredskapstropp trente i hangaranlegget ikke langt unna, og store politistyrker ble raskt satt inn for å sjekke saken.

Flere topp-politikere skal være i IT-bygget på Fornebu, deriblant Carl I. Hagen. Dagbladet.no får bekreftet av Frp at Hagen er i bygget, og at alle er bedt om å holde seg innendørs.

Hagens rådgiver opplyser til Dagbladet.no at Hagen og hans følge satt inne på et kontor hele tiden og ikke ble berørt av episoden.

AKSJON:</B> Politiet var raskt på stedet da det ble varslet om en væpnet mann på Fornebu.
I MØTE:</B> Carl I. Hagen satt i møte på Fornebu da aksjonen begynte.