Væpnet politi pågrep knivmann

Drama i Oslo i natt.

INNBRAKT: Politiet rykket ut til adressen i Mosseveien og pågrep mannen i 20-åra uten dramatikk. Foto: DANIEL LAABAK
INNBRAKT: Politiet rykket ut til adressen i Mosseveien og pågrep mannen i 20-åra uten dramatikk. Foto: DANIEL LAABAK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Væpnet politi rykket i natt ut til en adresse på Nordstrand i Oslo og pågrep en mann som truet en rekke andre personer med kniv inne i en leilighet.

- Våre folk fikk bevæpningsordre og rykket inn. Pågripelsen foregikk udramatisk, forteller operasjonsleder Hilde Walsø ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

Truet familie
Ifølge operasjonslederen var det sju personer til stede i leiligheten. Gjerningsmannen, som ifølge Dagbladet.no's opplysninger er en 25-åring, bor ikke på adressen i Mosseveien, men er i familie dem som er registrert der.

Han skal ha uttalt at han skulle «ta» politiet dersom de dukket opp - men hendelsen ble altså avviklet uten dramatikk.

- Det var familiemedlemmer som meldte fra til oss klokka 00.15, forteller Walsø - som opplyser at den eneste som ble skadd, var gjerningsmannen.

- Han hadde brukt kniven på seg selv, og sitter nå på legevakta.

Dagbladet.no erfarer at mannen har skåret seg selv i armen.

Sykehus eller arrest
- Hva skjer med ham nå?

- Viser det seg at han er psykisk syk, blir han innlagt på sykehus, i motsatt fall blir han arrestert og siktet for episoden, sier operasjonslederen og forteller at politiet allerede har avhørt de andre til stede i leiligheten.

Walsø vil ikke si om mannen har en forhistorie med politiet fra før, men ifølge Dagbladet.no's opplysninger tok patruljen sine forholdsregler på bakgrunn av tidligere hendelser hvor mannen har truet andre med kniv.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer