Væpnet politi rykket ut etter skudd mot bil i Klæbu

Sikrer barnehage og SFO med væpnet politi.

POLITIAKSJON:  Væpnet politi og ambulanse rykket ut etter skudd mot en bil i Klæbu. Politiet har sikret en SFO og en barnehage. Foto: Henrik Sundgård
POLITIAKSJON: Væpnet politi og ambulanse rykket ut etter skudd mot en bil i Klæbu. Politiet har sikret en SFO og en barnehage. Foto: Henrik SundgårdVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/NTB): Væpnet politi rykket i dag tidlig ut etter en melding om at det skal ha blitt avfyrt skudd mot en bil i Klæbu kommune i Sør-Trøndelag. En person skal ha befunnet seg i bilen.

Meldinga om skytinga kom inn til politiet klokken 08.38 fredag morgen.

- Meldingen var såpass alvorlig at vi valgte å bevæpne flere politipatruljer. Vi fikk opplysninger om at årsaken til konflikten kan ha vært en konflikt om et barn, sier operasjonsleder Leif Berglund ved Sør-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.

Berglund sier at politiet vil prøve å komme i kontakt med den mistenkte. Politiet kjenner identiteten til gjerningsmannen.

- Status nå er at vi fortsatt sikrer SFO og en barnehage. Det vil si at vi har personell der. Det er ingen trussel mot barna eller SFO, men vi har valgt å ha personer der siden dette var en konflikt med et barn. Vi prøver også å komme i kontakt med gjerningsmannen, sier Berglund.

- Vi vurderer at det ikke er noen fare mot at han skal komme dit, og at han ikke er til fare for andre mennesker. Vi har likevel valgt å være til stede, slik at vi raskest mulig kan aksjonere, sier Berglund. 

To væpnede politifolk står blant annet foran en barnehage på Hallset i Klæbu, skriver Adressa. Politimannskaper står også utenfor Sørborgen skole, skriver avisa.

- Vi oppsøker nå adresser som kan være aktuelle og vi håper gjerningsmannen vil melde seg til politiet, sier Berglund ved 10.30-tida.

Politiet har så langt valgt å ikke gå ut med en beskrivelse av gjerningspersonen.