Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Væpnet politi slo til mot filminnspilling

Irasj Asanti var i ferd med å spille inn en scene i kortfilmen «Usikker», og rettet luftpistolen mot pubinnehaveren. Plutselig fikk han et skarpt våpen mot seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forbipasserende i Pilestredet i Oslo hadde sett skuespilleren med våpen og finlandshette, og varslet politiet. Fire-fem patruljer og bevæpnet politi kom raskt til stedet.

-  En av politibetjentene kom mot meg, og sikta med pistol. Jeg kasta alt, og ropte «det er bare tull, det er en filminnspilling», sier skuespiller Irasj Asanti.

Skuffet over politiet

Politiet beslagla de to våpnene som ble brukt i filmen, en plombert pistol og en luftpistol. Skuespilleren måtte bli med politiet for å forklare seg.

-  Vi har gjort en tabbe. Vi ringte ikke og sa fra på forhånd. Men vi er ikke proffe, og det er helt sjukt at han ble tatt med av politiet, mener regissør Farzad Samsami.

-  Folk blir banka opp på gata hver dag, og narkomane setter skudd åpent ute på gata. Vi forsøker å gjøre noe kreativt, og får dette tilbake. Greit, vi har tabbet oss ut, men politiet kunne bare sagt at «gutter, dette gjør dere ikke igjen», mener han.

Tilbød politiet roller

Etter at politiet kom til stedet fikk de tilbud om å være med i filmen.

-  Vi trenger en politiscene, sier regissør Samsami. Men da var beskjeden fra politibetjenten på stedet klar:

-  Dere har nok brukt opp godviljen vår, gutter.

Filmteamet risikerer nå bøter.

-  De skulle ha informert om hva de gjorde på forhånd. De forårsaket en situasjon som gjorde at vi rykket ut, og det er straffbart. Våpnene som ble brukt sjekkes også opp mot våpenloven, sier Bjørn Ølstad, operasjonsleder i Oslo politidistrikt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media